Zoals iedere maand is de pittoreske binnenstad van Doesburg het sfeervolle decor van de Culturele Zondag. Zondag 3 november is de eerstvolgende editie. Op meer dan 20 adressen kunnen bezoekers tussen 12.00 uur en 17.00 uur genieten van een breed cultureel aanbod.

Er zijn podia voor klassieke en moderne muziek, tal van galerieën met gevarieerde beeldende kunst en diverse ateliers vol kunstzinnige producten, vaak uit een ver buitenland afkomstig. Daarnaast maken drie bijzondere musea deel uit van de route.

Het veelbezochte Museum Lalique is gewijd aan het werk van René Lalique, de Leonardo da Vinci van de juwelen en de glaskunst. Daarnaast is er onder de titel Oosters Licht t/m 17 november een tentoonstelling over de invloed van Japan op de Westerse kunst.

Museum De Roode Toren toont de bijzonder interessante expositie “Hessenwegen en kiepkerels in de Achterhoek” over het historisch handelsverkeer na de Hanzetijd naar en via Doesburg.

Aan de rand van de oude binnenstad bevindt zich Historische Drukkerij De Arend. Die heeft nu ook kerstkaarten in het assortiment. Eigenaar Arie Niks heeft de hand weten te leggen op twee zeer oude illustraties/clichés en daar gaat hij ook op zijn persen mee aan de slag. Een van die kaarten is ook geschikt om zelf verder in te kleuren. Er wordt gedrukt op milieuvriendelijk papier, namelijk Biotop.

In Galerie De Keizershut, gevestigd in een voormalige apotheek, is momenteel een effectief medicijn voor blijdschap te vinden. De protagonisten in het vrolijke werk van Theo Broeren zijn omringd door goede wijnen, champagne en kleurrijk voedsel. De Bourgondiër uit Brabant koos voor Doesburg als eerste Nederlandse plek om te exposeren. Vanaf 1 november presenteert de galerie ook ander werk waarbil de nadruk ligt op Aziatische – en Britse Kunst in de breedste zin van het woord

Naast werk van Helmi de Vaan en glas objecten van Ellen Schut is in tot 1 december in Galerie Grietje werk te zien van Wilhelmina Zoutewelle (Wassenaar, 1958). Zij drukt ideeën en ervaringen uit in papier. Het zijn meestal driedimensionale objecten.

Atelier de Timmi organiseert tijdens de culturele zondag wederom een informatiebijeenkomst rond 13.00 uur. In het atelier wordt volop gewerkt en geëxperimenteerd met diverse materialen die kunnen worden gebruikt in de beeldende kunst. Op de achtergrond ontvangen studenten lesbrieven waarin wordt uitgelegd hoe je een kunstwerk kunt opbouwen. Vanwege de flinke belangstelling is er een dagdeel toegevoegd. Vanaf 22 november kan ook op de vrijdagochtend worden gewerkt.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.