Kunstenares Wencke Vinks opent het eerste weekend van november de deuren van haar atelier in de Meipoortstraat. Wencke is onder andere bekend van een expositie in het Rijksmuseum.

Op zaterdag 2 en zondag 3 november 2019 stelt kunstenares Wencke Vinks voor de eerste keer de deuren van haar atelier open voor publiek. Wencke exposeerde deze zomer in het Rijksmuseum als finalist van de Lang Leve Rembrandt prijsvraag waar zij was geselecteerd uit een voorselectie van maar liefst 8.390 kunstenaars. Haar werk de ‘Lezende Vrouw’ is nu weer terug in Doesburg en zal o.a. in haar atelier te zien zijn. Voor het eerst zal ze haar kunst in Doesburg tentoonstellen.

Wencke Vinks studeerde in de jaren negentig aan de Design Academy in Eindhoven. Waarna ze jarenlang als Art Director werkzaam was. Sinds 2015 is Wencke fulltime bezig als kunstschilder.

Over haar werk zegt zij: ‘Mijn passie ligt vooral in het schilderen van een model in relatie tot de natuurlijke omgeving’. Om haar schilderstechnieken verder uit te diepen ging zij onder andere in de leer bij gerenommeerde schilders, waaronder Sam Drukker, Jeremy Lipking (USA) en Svetlana Tartakovska.

Naast haar winnende schilderij de Lezende Vrouw is er een groot deel van haar schilderijen en tekeningen te zien en te koop. Ook zijn er prachtige schilderijen te koop die ze tijdens haar reizen naar Nepal, China, Italië en Zwitserland maakte.

Wencke Vinks atelier is gevestigd in de Meipoortstraat 64 en zaterdag 2 en zondag 3 november geopend van 12.00 tot 17.00 uur.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.