De mosterd en fooddag krijgt een impuls. Het evenement werd de afgelopen twee jaar geschrapt door gebrek aan vrijwilligers. Leerlingen van het Graafschapcollege springen bij en melden bij het organiseren.

Voorzitter Rob Appelhof van de Stichting Centrum Belang Doesburg meldt een samenwerking tussen onderwijs, zijn stichting, het bedrijfsleven en de gemeente Doesburg. De afgelopen tijd is er contact gezocht met het Graafschapcollege wat heeft geresulteerd in een samenwerking.

De 18 studenten horeca management, studerend aan het Graafschapcollege in Doetinchem, werden dinsdag warm onthaald op het stadhuis in Doesburg. Ze kregen een presentatie over evenementen vergunningen, evenementen veiligheid en promotie (citymarketing).

Later volgden een wandeling door de stad, een bezoek aan het Mosterd Museum en een torenbeklimming. Onder begeleiding van een aantal horecaondernemers zullen zij een nieuw concept bedenken en eind november volgen de pitches waarbij ze hun plannen gaan presenteren.

‘Onze verwachtingen zijn hoog. De studenten zijn erg enthousiast en hebben ons nu al vele nieuwe inzichten gegeven’, aldus Rob Appelhof, voorzitter Stichting Centrum Belang Doesburg.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.