Xycleservice in Doesburg houdt zaterdag 2 november weer haar jaarlijkse fietsverlichtingcontrole. Doesburgers kunnen op de parkeerplaats bij de DEKA hun fietsverlichting laten controleren door vakmensen van de fietsenspeciaalzaak.

Iets jaar wordt dit evenement gehouden. Het is een samenwerking tussen Wijkraad Beinum en Xycleservice Doesburg. De controle vindt op zaterdag 2 november plaats van 10.00 tot 12.00 uur. Plaats van handeling is de parkeerplaats bij de DEKA.

Nu het ’s ochtends langer donker blijft en het ’s avonds eerder donker wordt, neemt de aandacht voor goede fietsverlichting verder toe. Zeker wanneer regen en donkere herfstwolken fietsers minder goed zichtbaar maken voor gemotoriseerd wegverkeer.

Daarom wordt er al jaren een fietslichtactie gehouden door Xycleservice en Wijkraad Beinum. Als de verlichting kapot is, wordt deze ter plekke gerepareerd. Xycleservice is met een bus vol onderdelen en enkele vakmensen aanwezig.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.