Op zondag 2 november is er tijdens de Culturele Zondag van 12.00 tot 17.00 uur in Doesburg weer veel te beleven in de oude Hanzestad. Bij deze manifestatie zetten kunstenaars, galeries muziekpodium en ambachtslieden hun deuren open voor publiek. Bijna overal heeft men gratis toegang. Vele deelnemers hebben al voorbereidingen getroffen voor de komende feestdagen.

 

Zo geeft men bij Galerie “Op het Trepken”, Heerenstraat  16, in de aanloop naar Sinterklaas een korting van 20 % op het eigen gemaakte werk, onder ander op schitterende etsen.

 

Atelier aan het Putpad nodigt de bezoekers uit voor een tentoonstelling van gastexposant Martin Lempersz uit Enschede. Deze beeldend kunstenaar maakt impressionistische olieverfschilderijen in de stijl van Der Blaue Reiter, Die Brücke en George Rouault. Boekdrukkerij De Arend aan de Burg. Nahuyssingel 28 stelt kerstkaarten tentoon uit grootmoeders tijd. Tevens kan men een demonstratie bijwonen van het drukken van moderne kerstkaarten.

 

Marjolijn Goudsmid aan de Bresstraat gaat enkele maanden sluiten in verband met haar zwangerschap. Voor de feestdagen geeft ze tijdens deze Culturele Zondag 20% korting bij een aanbesteding boven 20 euro (muv maatwerk en spelden/pins).

 

Galerie De Swarte Ram aan de Ooipoortstraat heeft in samenwerking met circa 30 kunstenaars na voorgaand succes weer een groepsverkooptentoonstelling met de titel Kunstkado. De prijzen variëren van  5 euro tot 500 euro. Deze tentoonstelling duurt tot 4 januari.

 

Bij de VVV en bij de deelnemers is een uitvoerige brochure te verkrijgen met een plattegrond van Doesburg met daarin de aanwijzingen waar men zoal terecht kan.