Culturele Zondag Doesburg houdt in juli en augustus geen zomerstop. De openstelling van de leden op de eerste zondag van de maand gaat in tegenstelling tot voorgaande jaren gewoon door.

 

Het is een misverstand dat in de zomermaanden er geen Culturele Zondag in Doesburg wordt gehouden, meldt Arie Niks van Historische Boekdrukkerij De Arend en led van Culturele Zondag Doesburg. ‘Op 6 juli is het zelfs zo, dat slechts twee deelnemers op vakantie zijn. De overige bijna 30 deelnemers hebben hun galeries, ateliers en werkplaatsen gewoon open en elke bezoeker kan er gratis een bezoek brengen. Op diverse plekken worden er tevens ambachtelijke demonstraties gegeven’, aldus Niks namens de organisatie.

 

Niks: ‘Uiteraard zijn de deelnemers aanwezig om de vragen te beantwoorden. Had u altijd al willen weten hoe een bepaald soort werkstuk tot stand komt, dan is het een uitgelezen kans om via onze specialisten uw kennis te verrijken. Bij de VVV en bij de deelnemers is een uitvoerige brochure te verkrijgen met een plattegrond van de oude Hanzestad met daarin de markering waar men zoal terecht kan’

 

Culturele Zondag Doesburg op 6 juli start om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur.