De Doesburgse kermis telt dit jaar zo’n 24 attracties. De kermis wordt gehouden van 26 tot en met 29 juni. Zoals gebruikelijk is er weer een familiedag en gelegenheid voor mensen met een beperking om te genieten van attracties tijdens de Doesburgse kermis.

 

Maar liefst 24 attracties staan in een sfeervolle setting opgesteld, zoals: Draaimolen, Minicars, Ponny’s, Aqua Blasta, Autoscooter, Technodance, Summer Party Polyp, Free Style, Flying Bob, Booster, Gebakkraam, Nougat/suikerwerk, Snackbar, suikerspin en diverse gok en behendigheidspellen.

 

Donderdag: familiedag
Een promotionele activiteit, die aanslaat bij het publiek, is de familiedag op donderdag. Daarom wordt deze dag al jaren lang met succes wordt herhaald. Op donderdag 26 juni  kunt u bij diverse attracties kaartjes met korting kopen. Naast de vermaakzaken, doen ook andere zaken aantrekkelijke aanbiedingen.

 

Straatact
Een straatacteur verzorgt op donderdag 26 juni vanaf 19.00 uur ruim een uur lang clowneske capriolen en tovert met ballonnen.

 

Speciaal uur voor gehandicapten
Ook dit jaar wordt deze groep met verstandelijke of lichamelijke beperking in de gelegenheid gesteld om een uurtje van de attracties te kunnen genieten. De zaken draaien langzamer en de muziek wordt iets zachter gezet. Deze happening vindt plaats op zaterdag 28 juni van plm. 13.30 tot 14.30 uur. Aanmelden vanaf 13.00 uur bij het Stadhuis.

 

Vuurwerk
Het traditionele vuurwerk wordt ontstoken op zaterdagavond (27 juni) om 23.00 uur aan de IJsselkade (Burg. Flugi van Aspermontlaan). Het vuurwerk is een gezamenlijk initiatief van de kermisexploitanten en het gemeentebestuur van Doesburg.

 

Openingstijden Doesburgse kermis:

  • donderdag en vrijdag: 15.30 – 24.00 uur
  • zaterdag  en  zondag: 13.00 – 24.00 uur