Bij werkzaamheden in Het Arsenaal in Doesburg zijn vijf skeletten blootgelegd. Het gaat waarschijnlijk om een oud kerkhof, vermoedelijk die van het Convent Mariëngrave, zo laten de mensen achter Het Arsenaal weten.

 

Gisteren verscheen op Facebook een foto van menselijke resten die bij werkzaamheden in Het Arsenaal zijn gevonden. ‘De archeologische dienst kwam na het blootleggen van minstens 5 skeletten tot de conclusie dat we vandaag op een oud kerkhof zijn gestuit, wellicht die van het voormalig Convent Mariëngrave’, aldus de mensen achter Het Arsenaal.

 

De vondst kwam aan het licht toen een opslagtank voor regenwater in de grond werd aangebracht. Bij graafwerkzaamheden stuitte de eigenaren Mano Dijkman en Tonnie van Stiphout op botten. Daarna werd de archeologische dienst van Zutphen ingeschakeld om de vondst op waarde te schatten.

 

Volgens Omroep Gelderland worden de botten niet opgegraven en wordt het gat weer dichtgemaakt. Dijman en Van Stiphout proberen nu een andere plaats te vinden voor de opslagtank.

 

Het is al de tweede keer in korte tijd dat er bij graafwerkzaamheden menselijke botten zijn gevonden. Eerder dit jaar werden bij werkzaamheden in de Gasthuiskerk een skelet uit de zeventiende eeuw gevonden. Bijzonder hierbij was dat tussen de benen van het skelet een baby werd aangetroffen.