Op zondag 1 december is het weer Culturele Zondag in Doesburg. Zo vlak voor de feestdagen is er een bijzonder aanbod samengesteld dat past bij warmte, aandacht voor elkaar, licht, kleur en cadeaus, zo laat de organisatie weten. Zo is onder andere de bekende kunstenares en schrijfster Corinne Boureau aanwezig in Doesburg.

 

Kunstenares en schrijfster Corinne Boureau zal in persoon bij “Het Bovenhuys”, aan de Kerkstraat aanwezig zijn om over haar tentoongestelde werk en haar onlangs verschenen roman te vertellen. Een groot deel van haar collectie kunt u bij “Het Bovenhuys” bewonderen.

 

Naast de beeldende kunst is haar passie schrijven, haar roman gaat over het leven van Séraphine de Senlis, een begenadigd Franse kunstenares. Boureau  exposeerde onder andere in Rotterdam, Amsterdam, maar ook meermaals in de Verenigde Staten, Spanje en Frankrijk.

 

Atelier Marjolin Goudsmid is één jaar geopend in Doesburg. En dat jubileum gaat ze vieren met een demonstratie glaskralen maken en maatwerk in één. Heb je een leuke outfit voor de feestdagen, of zoek je nog een kleurig cadeautje? Ter plekke kan een passende kraal gemaakt worden.

 

Bij de historische boekdrukkerij De Arend aan de Burg. Nahuyssingel 28 worden op 1 december, de eerste zondag van Advent, ook demonstraties gegeven op de midwinterhoorn. Deze oude volkscultuur mag uitsluitend in de Adventsperiode tot 6 januari (Driekoningen) buiten worden beoefend. Drukker Arie Niks is lid van de Doesburgse Midwinterhoorngroep en zal dan de melancholische klanken laten horen. Uiteraard wordt er in de drukkerij tevens drukwerkdemonstraties gegeven.

 

Laatste kans voor de expositie “Oud Licht”, fotografie van Marijke Schellekens en Ruud Smit. Het digitaal werk in kleur van Schellekens contrasteert met het analoge zwart-wit werk van Smit. Klassieke Romeinse engelen gecombineerd met romaanse en gotische bogen bieden een verrassend schouwspel. De expositie is te zien in Galerie Diafragma.

 

Bij galerie De Swarte Ram kunt u genieten van de grote tentoonstelling ”KUNSTKADO” , geef eens kunst cadeau. 30 Kunstenaars laten zien wat je aan kunst kan kopen voor een bedrag wat ligt tussen de 5 en de 500 euro.

 

Alle deelnemers van de culturele route zijn gratis te bezoeken. Hun deuren zijn open van 12.00 – 17.00 uur. Een plattegrond is af te halen bij de VVV en bij de deelnemers. Zie ook www.culturelezondagdoesburg.nl voor een gedetailleerd overzicht van alle deelnemers en bijzondere exposities.