GroenLinks Doesburg vreest mega-winkels in Duiven

GroenLinks Doesburg vindt het onbegrijpelijk dat Doesburg, bij monde van burgemeester Kees Luesink, heeft ingestemd met de ontwikkeling van mega-winkels in weidegebieden in Gelderland. Een van de gebieden waar deze zogeheten mega-winkels komen, is het gebied Nieuwgraaf in Duiven. GroenLinks zegt overtuigd te zijn dat hiermee de belangen van Doesburg niet zijn gediend. ‘De leegstand in Doesburg zal toenemen door grote winkels aan de rand van Arnhem en Nijmegen’, aldus fractievoorzitter Kees van Immerzeel van GroenLinks Doesburg.

 

GroenLinks wijst op een commissievergadering van de gemeente Doesburg een paar weken geleden waarin een meerderheid van de partijen het met elkaar eens was dat grote winkels zich niet buiten de standscentra moeten vestigen. Twee weken later zette Doesburg een handtekening onder de ontwikkeling van meer mega-winkels in de gebieden Ressen (Nijmegen), Olympus Park (Arnhem), Spoorallee (Zevenaar) en Nieuwgraaf (Duiven).

 

‘GroenLinks vindt het onbegrijpelijk dat de Doesburgse vertegenwoordiger in de Stadsregio (burgemeester Kees Luesink, red.), nota bene met de steun van de wethouder die het economische beleidsplan van Doesburg in zijn portefeuille heeft, op 24 oktober heeft ingestemd met de ontwikkeling van meer mega-winkels in weidegebieden. GroenLinks is ervan overtuigd dat hiermee de belangen van Doesburg niet zijn gediend’, aldus fractievoorzitter Kees van Immerzeel van GroenLinks.

 

Van Immerzeel wijst op de zorgen over de toenemende leegstand in de binnenstad van Doesburg en dat de economie van Doesburg niet los gezien kan worden van de ontwikkelingen in de omgeving. ‘We zitten niet op een eiland. Ontwikkelingen moeten op elkaar worden afgestemd. De provincie stelt dat het gezond maken van de binnensteden prioriteit heeft en dat in Gelderland per regio slechts ruimte is voor maximaal één grote locatie voor detailhandel buiten de stadscentra. In deze regio is dit volgens de provincie Duiven’, aldus Van Immerzeel.

 

De opmerking van GroenLinks volgt een week na een mini-symposium van Stichting Stadsmanagement Doesburg over de kansen en bedreigingen van de Doesburgse binnenstad. Van Immerzeel was een van de aanwezigen bij dat symposium. Tijdens het symposium adviseerde retailexpert Johan Bouwman om de omvang van winkels in Doesburg groter te maken. Hierdoor neemt volgens Bouwman de aantrekkelijkheid van het gehele winkelgebied toe.

 

 

3 reacties

 1. Wil van Dooren

  is het niet gewoon zo dat men een beetje(veel) gepikeerd is omdat men dan buiten Doesburg wel bedrijven/winkels gaat bouwen omdat in Doesburg altijd maar tegen gewerkt wordt zoals ooit bij action en nog een paar…..dus nu geen tranen laten als men het buiten Doesburg probeert en het ook nog via de gemeente voor elkaar krijgt daar wel te vestigen….
  vooruitgang heet dat en niet zoals in Doesburg tegen werken en dan achteruitgang boeken…

 2. robert duis

  @W van Dooren.

  ……. “omdat altijd maar tegen gewerkt wordt” …… NIET altijd zo negatief over Doesburg!
  ……. “niet zoals in Doesburg tegen werken en dan achteruitgang boeken” ……NIET altijd zo negatief over Doesburg!

 3. Doree Colenbrander

  De gemeente zou wel iets kunnen doen de binnenstad aantrekkelijker te maken door bv het betaald parkeren af te schaffen. Tevens is het natuurlijk wel zo dat de panden in de binnenstad zo duur zijn dat een winkelier een enorme omzet moet draaien om alleen de huur te kunnen betalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑