De Culturele Zondag Doesburg is een bijzonder kunst-uitje op elke eerste zondag van de maand van 12.00 tot 17.00 uur. Een route langs bijzondere galeries, ateliers, musea, horeca en podia. Met elke zondag een nieuw aanbod van kunst en cultuur. De route loopt door de oude binnenstad en langs de IJsselkade van de Hanzestad Doesburg. Vanaf deze maand heeft de Culturele Zondag Doesburg er weer een nieuw lid bij.


Dat nieuwe lid is atelier Marjolin, goudsmid met het thema: ‘Passie in edelmetaal’. Deze eerste zondag van november is de feestelijke opening. Vanaf 11.00-17.00 uur is iedereen welkom een kijkje te nemen achter de schermen en kennis te komen maken. In het atelier, dat tegelijk werkplaats en showroom is, kunt u de machines en gereedschappen zien en de vervaardigde pracht en praal.


Atelier Morjolin ontwerpt en creëert droomsieraden met een passie voor edelmetaal en glas. In het atelier is een eigen collectie te zien, te passen en te koop. Deze is fris, sprankelend, open en gekleurd.


Deze Zondag staat bij de Historische Boekdrukkerij helemaal in het teken van letters. Arie Niks heeft diverse heel oude lettertype’s uitgezocht en gaat daarmee aan het drukken. In zijn drukkerij heeft hij circa 250 letterbakken vol met allerlei soorten lettertypes en kan daar veel over vertellen. De drukkerij De Arend is gratis toegankelijk en bevindt zich aan de Burg. Nahuyssingel 28.


Galerie de Swarte Ram opent zijn deuren met de expositie “HANSEartWORKS 2012” . HANSEartWORKS is een jaarlijks terugkerende kunstproject van de internationale Hanzesteden dat tot doel heeft de professioneel werkende kunstenaars met elkaar te verbinden. Zeven Doesburgse kunstenaars hebben meegedaan met de competitie om uitgezonden te worden. Hun werken èn het winnende portret van fotograaf Peter Bakker zijn te zien in deze groepstentoonstelling.


In Hotel Doesburg is een expositie van aquarellen, vakkundig gemaakt door Lum van Bruggen-de Groot. Rust en verstilling, dat is het hart van elke aquarel van de hand van Lum van Bruggen-de Groot.


Het Drentse landschap in alle seizoenen werkt inspirerend op de maakster maar met name op de beschouwer. Kenmerkend is ook de bescheidenheid in kleurgebruik die de afstand tussen kijker en maakster extra verkleint.


Zilverschoon Sieraden en Kunst is sinds kort uitgebreid met een afdeling schilderijen van de 17e tot de 20ste eeuw.


Galerie ‘de Toonkamer’ van Anne van der Meiden is deze zondag een keer gesloten. De kunstenares gaat zich verder bekwamen in portretschilderen en is daarom afwezig.


Deelnemers aan de Culturele Zondag Doesburg zijn herkenbaar aan de banier met logo. Recente informatie met een routebeschrijving is verkrijgbaar bij de VVV, Kerkstraat 6 van 12.00 tot 15.00 uur.