Karlista Fontijn start binnenkort weer met cursussen mediteren en mindfulness in Het Arsenaal in Doesburg. De lessen worden eenmaal per twee weken gegeven in Doesburg en in Hengelo.

 

‘Bij het mediteren leer je hoe je jezelf kunt ontspannen. Het helpt je de dagelijkse zaken en zorgen die ons helemaal in beslag nemen, te ontstijgen. Via meditatie krijg je de mogelijkheid om op een positieve en rustige wijze je eigen energie huishouding te onderhouden, te zuiveren, te verbinden en te versterken. Je ervaart harmonie en eenheid met jezelf en voelt jezelf een stuk zekerder’, aldus Fontijn.

 

Tijdens het mediteren worden verschillende technieken aangeleerd, zoals ontspanningsoefeningen, visualisatie oefeningen en ademhalingstechnieken. Fontijn: ‘Al gauw ga je ontdekken hoe krachtig deze oefeningen zijn en ervaar je de positieve betekenis ervan. Daarnaast biedt meditatie een weg naar zelfkennis en geestelijke ontwikkeling. Het is een manier om bewuster om te leren gaan met je innerlijke mogelijkheden en een alert creatief bewustzijn te scheppen. Ook voor slapeloosheid, piekeren, hoge bloeddruk en andere klachten kan meditatie een oplossing bieden’.

 

Je komt volgens Fontijn met mindfulness dichter bij je gevoel. ‘Je leert om in het hier en nu te leven en alles intens te beleven. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat mindfulness even goed werkt als antidepessiva. Ook kan het angsten beter hanteerbaar maken. De lessen worden 1x per 14 dagen gegeven in Hengelo en in het Arsenaal in Doesburg’, aldus Fontijn.

 

Voor meer informatie en opgave: Karlista Fontijn 0575-465501/ 06-37307452