Dagbesteding en inloopactiviteiten verhuizen naar Beinum

De gemeente Doesburg heeft bekendgemaakt dat de dagbesteding en de inloopactiviteiten op De Linie verhuizen naar Beinum. De verhuizing vindt plaats na goed overleg met welzijnsorganisatie Caleidoz, meldt de gemeente.

 

De Linie 4 wordt een breed informatie-, advies- en ontmoetingscentrum voor alle Doesburgers. Een mooie ontwikkeling die met de komst van de bibliotheek en ‘het voorportaal’ van de gemeente steeds meer vorm krijgt, stelt de gemeente.

 

Voor Caleidoz, de gecontracteerde welzijnsorganisatie, heeft deze ontwikkeling tot gevolg dat niet al hun activiteiten meer in of vanuit De Linie kunnen plaatsvinden. De dagbesteding en de inloopactiviteiten verhuizen na goed overleg met Caleidoz naar de voormalige ruimte van de peuterspeelzaal het Hummelhuus.

 

Wethouder Peter Bollen (PvdA) is tevreden met het bereikte resultaat. ‘We hebben de uitdrukkelijke wens van de vele betrokken vrijwilligers om de activiteiten bij elkaar te houden waar kunnen maken. Ik hoop dat de nieuwe plek een levendig centrum wordt met veel activiteiten’, aldus Bollen

 

Caleidoz wil graag bij de ontwikkeling van deze ruimte de buurt en de wijkraad betrekken en ziet veel mogelijkheden voor het ontwikkelen en uitbouwen van activiteiten.

 

Caleidoz heeft in maart 2013 de activiteiten van het failliete Carion overgenomen. In de overeenkomst met Caleidoz was opgenomen dat de AWBZ dagbesteding op termijn elders in Doesburg gehuisvest moest worden. Nu ook de inloopactiviteiten uit De Linie moeten, is in goed overleg met Caleidoz volgens de gemeente een geschikte nieuwe locatie gevonden: de nevenruimte bij sporthal Beumerskamp.

 

De ouderenadviseur, de vrijwillige ouderenadviseurs, de hulpdienst vervoer, het huisbezoekproject minima en de werkgroep voorlichting kunnen vanuit De Linie 4 blijven werken. Ook de computerinloop in het computerlokaal blijft mogelijk.

 

Eind maart 2014 moet de verhuizing zijn gerealiseerd. Er wordt snel begonnen met de verbouwingswerkzaamheden om de nevenruimte van de sporthal Beumerskamp geschikt te maken. De inschatting is dat de verhuizing van de AWBZ dagbesteding/dagopvang voor eind maart gaat lukken. De gemeente gaat met Caleidoz in gesprek om op meer plekken in Doesburg welzijns- en ouderenwerk vorm te geven.

 

2 reacties

  1. Jonnie & Gertie Jordens

    Er wordt helaas niet door de gemeente gesproken over de andere activiteiten die het pand de Linie 4 moeten verlaten door de komst bieb en voorportaal
    o.a de Dansgroep en postzegelclub enz.

    Zijn daar ook al op lossingen voor of mag dit in de bieb plaats vinden .daar deze naar alle warscheinlijkheid maar 3 middagen los is ,in de week

  2. Evert de Vries

    Pff elke als iets lees begin ik al in de stress te raken. Ik ben namelijk zelf laatst verhuist en vond dit moeilijker dan ik had verwacht. Ik heb echt veel informatie gehad van http://Houten-verhuisbedrijf.nl maarja dat is mijn eigen verhaal ik ben blij dat Doesburg deze stap maakt goed om te lezen dat er vooruitgang is in de wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑