PvdA Doesburg wil geen dwang bij tegenprestatie

Als het aan de PvdA ligt wordt niet iedereen in Doesburg die in het bestand van de sociale dienst zit een bericht gestuurd met de opdracht om een tegenprestatie voor de uitkering te leveren. Met de laatste akkoorden in Den Haag is de wetgeving voor de sociale dienst bijgesteld. De verplichte tegenprestatie voor mensen die een uitkering aanvragen is afgezwakt en wordt overgelaten aan de gemeente.

 

‘We geloven niet in die dwangmethode. We willen liever maatwerk voeren. Een tegenprestatie zoeken die bij iemand past het liefst die hij zelf kiest of misschien zelfs al doet. Bijvoorbeeld mantelzorg. Voor straffen indien men niet wil zijn we al helemaal niet. De ervaring leert dat straffen minder effectief is dan stimuleren. Straffen duwt mensen terug in plaats van vooruit’, aldus de fractie van de PvdA in een persbericht.

 

Het kan volgens de PvdA best om nuttige taken uit te voeren voor de Doesburgse samenleving door mensen met een uitkering. Maar dan moet het volgens de PvdA wel passen in de ontwikkeling van de mensen zelf en moeten de taken door de gemeenteraad goedgekeurd zijn.

 

Deze uitgangspunten wil de PvdA-fractie door middel van een amendement in de Participatie beleidsnota laten zetten tijdens de komende gemeenteraadsvergadering. PvdA: ‘We hopen op een brede steun van de raad zodat dit voor de toekomst is vastgelegd’.

 

4 reacties

 1. Frans.van der Krul

  Als het aan de PvdA ligt wordt niet iedereen in Doesburg die in het bestand van de sociale dienst zit een bericht gestuurd met de opdracht om een tegenprestatie voor de uitkering te leveren.

  Vraagje, wat zijn de criteria om dit wel of niet te doen?

 2. Frans van der Krul

  Hoop dat dit na ca 1 jaar nog van toepassing is?
  Vraagje, wat zijn de criteria om dit wel of niet te doen? Nooit antwoord of een reactie gehad.

 3. Theo Houkes

  Iedereen heeft het al geroepen geen tegenprestatie als je een uitkering hebt nu komt de pvda nog eens aan waaien is dit de nieuwe manier om weer stemmen te vergaren of is dit weer zo n loze kreet als die van samson met de zorgverzekering minima minder betalen maxima meer betalen dat was toch ook heel snel van tafel.
  De PVDA moet gewoon stoppen met politiek want het is niks en word ook niks alles loze kreten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑