Ruim 50 mensen hebben maandagavond deelgenomen aan het benefietdiner van de Stichting Hanzefeesten. De jaarlijkse avond heeft als doel om geld in te zamelen voor de Hanzefeesten die op 14 juni worden gehouden in het centrum van Doesburg.

 

De ruim vijftig deelnemers bleven tot op de dag zelf in het ongewis hoe de invulling van de avond eruit zou zien. De ontvangst vond plaats op het Roggepleintje. Hier werd men met een kelk Glühwein ontvangen.

 

De verrassingslocatie lag om de hoek: De Burgerzaal van het Stadhuis. In de eeuwenoude zaal werd onder de muzikale begeleiding van de middeleeuwse muziekgroep Datura een 5-gangendiner genoten. Het diner werd als vanouds verzorgd door restaurant De Bonte Hond.

 

Tijdens de avond werd het nieuwe “Schouten kostuum” onthult. De schouten vormen een belangrijke schakel tijdens de Hanzefeesten tussen publiek en organisatie. Net als alle circa 500 kostuums zijn ook de nieuwe schouten kostuums gemaakt door de eigen naaigroep die gedurende het hele jaar in de weer is met de middeleeuwse kledij.

 

Tijdens de vorige editie van de Hanzefeesten in 2013 hadden twee kunstenaressen uit Doesburg, Gigi Lameris en Angelique Bosman, een “live painting act”. Het schilderij dat gedurende die dag in de maak was, een tweeluik van drie vierkante meter met een middeleeuwse impressie van Doesburg, is tijdens het benefiet diner geveild. Nadat de diverse partijen flink tegen elkaar op geboden hadden is uiteindelijk de gemeente Doesburg de trotse eigenaar geworden van het doek. De opbrengsten komen volledig ten goede aan de Hanzefeesten.

 

Hanzefeesten