Dansstudio Dance Skills in Arsenaal in Doesburg

Doesburg krijgt een dansstudio. Vanaf september gaat Dance Skills van start vanuit Het Arsenaal in het centrum van de stad. Dance Skills biedt klassiek ballet, jongenslessen en modern en fusion-jazz voor alle leeftijden.

 

Dance Skills gaat uit van plezier in het dansen, lichaamshouding, kracht en lenigheid, coördinatie, ruimte gebruik, creativiteit, muzikaliteit, doorzettingsvermogen ontwikkelen, samenwerking en inleving.

 

De dansstudio werkt met dansdocenten. Een daarvan is Noura Rezgui, die naast dansdocent de oprichtster is van Dance Skills. Rezgui geeft al 20 jaar danslessen en maakt net zolang choreografieën. Rezgui heeft naast haar docentenopleiding bij de Arnhemse dansacademie Artez haart Master in Art voor choreografie bij Fontys, de dansacademie in Tilburg, voltooid.

 

Verder zullen er regelmatig gastdocenten worden uitgenodigd voor workshops. Deze gastdocenten zullen één of meerdere workshops geven, bijvoorbeeld in het weekend of tijdens de vakanties. Verder worden er door Dance Skills dansvoorstellingen gehouden en vindt er twee keer per jaar een open lesweek plaats.

 

Dance Skills gaat op 13 september van start. De dansstudio komt in Arsenaal 1309 in de Kloosterstraat 15. Momenteel wordt het monumentale pand verbouwd. Initiatiefnemers van het Arsenaal zijn Mano Dijkman en Tonny van Stiphout.

 

2 reacties

 1. Ammar Al Zubaidi

  Goed idee . Kan een open dansavond elke week of maand ?

 2. Leo van Bommel

  Hallo Nora,

  Eerst mijzelf maar even voorstellen, ben Leo van Bommel en ik verzorg de rondleidingen in het Arsenaal 1309 en laat dan ook regelmatig jou dansruimte zien.
  Daarbij vertel ik ze ( n.a.v.de folderinfo.) ook wat en verwijs ze naar foldermateriaal. Dat doe ik trouwens voor elke huurder om zo de bekendheid / interesse van bezoekers te vergroten. Daarnaast komen er ook de nodige vragen over.
  Rondleidingen doe ik op de culturele zondagmiddagen en die op aanvraag.
  Zelf ben ik een muziek /dansliefhebber m.n. ook van klassieke dans.
  Ik heb een dansopname balletvoorstelling “Groosland ” muziek van Bach’s Brandenburg concert no. 2 +3 ( 28 min.) op een schijfje staan. De danseres zijn gekleed in schuimrubberpakken en voeren de dansen langzaam uit. Mooi om te zien.
  Idee: iets voor jou en de leerlingen om deze uitvoering een keer te bekijken ?

  Ik hoor / lees wel van je.
  m.v.g.
  Leo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑