De Horizon winnaar Afvalvrij Award 2011 Doesburg

Openbare Basisschool De Horizon heeft de Afvalvrij Award 2011 gewonnen in de gemeente Doesburg. Op woensdag 23 november overhandigde wethouder Fred Jansen de Award aan Ella, één van de leerlingen die altijd fanatiek bezig is met afvalscheiding. Onder luid gejuich van een groep leerlingen werd de Afvalvrij Award 2011 overhandigd. Wethouder Fred Jansen: ‘Jullie leveren als school een goede prestatie. Ik ben erg blij met jullie voorbeeld’.


De school vindt het belangrijk dat de kinderen van jongs af aan meekrijgen dat niet alles in de grijze container belandt. In alle klassen wordt het papier apart gehouden en leerlingen zamelen via het Wecycle programma kleine elektrische apparaten in.


Ook de batterijen en cartridges uit printers worden verzameld en er is een composthoop voor het gft. Het compost wordt vervolgens gebruikt in de eigen moestuin. ‘Dit alles was voor de jury reden genoeg om de prijs uit te reiken aan de Horizon’, aldus Fred Jansen.


Directeur René Kortooms was blij verrast met de prijs. ‘Voor ons is het eigenlijk heel gewoon om het afval te scheiden. We doen dit al jaren. Toch is het leuk om hiervoor in het zonnetje gezet te worden’, aldus Kortooms.


In Doesburg nomineerden naast Basisschool De Horizon ook Basisschool de Ark en Kindercentrum Tombola zich voor de Afvalvrij Award. De Afvalvrij Award wordt georganiseerd door Circulus en Berkel Milieu in samenwerking met de gemeenten Bronckhorst, Brummen, Deventer, Doesburg, Lochem en Zutphen. Uit deze gemeenten deden 29 organisaties mee aan de wedstrijd.


Het publiek kon stemmen op één van de organisaties. Dit leverde Van Klaveren ccc met 6.049 stemmen de publieksprijs op. Daarnaast wordt de komende twee weken in iedere gemeente een Award uitgereikt.


2 reacties

 1. Rudi Oorlog

  Heel trots op mijn nichtjes Aileen en Daphne.
  Twee meiden die heel goed nadenken over de toekomst!

  Gefeliciteerd Horizon!

 2. Bart

  Het is zeker een dik compliment maar zeker ook voor alle ouders die eens per maand achter de vuilniswagen lopen om paier op te halen en daarmee de horizon van veel geld voorzien waarvoor goede schoolzaken gekocht worden.
  Weer of geen weer de ouders gaan. Complimenten want daar begint ook het recyclen mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑