Stadsbierhuis De Waag in Doesburg was het toneel van een bijzondere veiling van Angerlo Vooruit. Bij de veiling was een hoofdrol voor onder andere Klaas-Jan Huntelaar en RTL-nieuwsman Peter van Zadelhoff. De veiling bracht 23.000 euro op.

De opbrengt van de veiling komt ten goede van de inrichting van de nieuwe kantine van Angerlo Vooruit. Huntelaar is woonachtig in Angerlo en als jeugdtrainer actief bij Angerlo Vooruit. Van Zadelhoff is geboren en getogen in Angerlo.

Begin november werd het idee geboren om geld in te zamelen voor de inrichting van de nieuwe kantine, die momenteel door inzet van vele vrijwilligers wordt gebouwd. Hiervoor is een commissie van 11 leden opgericht die ieder hun eigen taak hadden en deze avond tot een groot succes konden maken. Er werden kavels beschikbaar gesteld, en de veilingsite kon gelanceerd worden.

Jan Hoornstra
‘Het mooie was dat we RTL-nieuwsman en lid van Angerlo Vooruit, Peter van Zadelhoff, en Ajax-aanvaller en jeugdtrainer van Angerlo Vooruit, Klaas-Jan Huntelaar bereid vonden deze avond extra cachet te geven. Net als Jan Hoornstra van Hoornstra Bouw en Infrabouw. Zij deden dit ook belangeloos’, aldus Angerlo Vooruit-voorzitter Dirk Willem Tiecken.

Peter van Zadelhoff
In het voetbalcafé werden Huntelaar en Hoornstra door journalist Peter van Zadelhoff ‘aan de tand gevoeld’. Vervolgens nam Van Zadelhoff de hamer in handen en toverde hij zichzelf om in een veilingmeester.

Klaas-Jan Huntelaar
Dit leverde alleen voor het ingebrachte en door de selectie gesigneerde shirt van Klaas Jan Huntelaar al 2.000 euro op. Naast de andere prachtige kavels die gratis en voor niets beschikbaar zijn gesteld door mensen en bedrijven die de vereniging een warm hart toe dragen, is er een totaalbedrag van meer dan 23.000 euro binnen gehaald.

Het bijzondere van deze veiling bij De Waag was dat de kosten van deze veiling nul euro waren en zelfs de drank werd 100 procent gesponsord. Het streven is om de kantine medio maart in te richten en in gebruik te nemen.

Angerlo Vooruit heeft naast de nieuwbouw van de kantine ook haar kleedkamers vernieuwd. Ook deze zijn door veel inzet van vrijwilligers gerealiseerd en vorig jaar opgeleverd.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg