Delikasa in Doesburg heeft het programma van de kaasdragerwedstrijd voor het goede doel op zaterdag 14 september bekendgemaakt. Het gaat om een compleet evenement en begint om 12.00 uur in de binnenstad van Doesburg. Naast de kaasdragerwedstrijd is er nog een modeshow en vindt er een stilettorace plaats over de stenen straten van Doesburg.

 

In samenwerking met de DOV is er een heel middagprogramma ontstaan. Dit programma start om 12.00 uur met de kaasdragerwedstrijd in de Kerkstraat. Vervolgens om 13.00 uur een modeshow in de Meipoortstraat, terug naar de Kerkstraat voor het vervolg van de kaasdragerwedstrijd, Om 14.30 uur een modeshow in de Meipoortstraat, 15.00 uur  Stilettorace in de ‘PC Ooipoortstraat’ en de ‘PC Kerkstraat’ en eventueel nogmaals een vervolg op de kaasdragerwedstrijd. Er loopt een levensgrote TOET door de stad gedurende de activiteiten. De tijden zijn bij benadering.

 

Voor de kaasdragerwedstrijd kun je individueel of per team inschrijven, laat initiatiefnemer Marja Aarts van Delikasa weten. ‘Je draagt met twee mensen een kaasdrager met kaasdummies over een parkoers en daarbij gaat het natuurlijk om het neerzetten van de snelste tijd. De eerste prijs is een mooi pakket vol lekkers van Delikasa. Ook kinderen kunnen meedoen en daarbij denk ik aan de bovenbouw van de lagere scholen en oudere jeugd. Voor deze categorie stelt Lekkerszenzo een leuke prijs beschikbaar’, aldus Aarts.

 

Bij de Stilettorace is het de bedoeling dat iedereen op hoge hakken van minimaal 6 cm start in de PC Ooipoortstraat en rent naar de PC Kerkstraat. De winnares krijgt de eer en een mooi boeket bloemen. Aarts: ‘Ik hoop natuurlijk dat wij hier in Doesburg niet onderdoen voor de PC Hooftstraat in Amsterdam en dat er veel inschrijvingen komen’.

 

Inschrijven voor de onderdelen kan en kost 2,50 euro per persoon per onderdeel. De gehele bedrag gaat naar de CliniClowns. ‘Er zal een stand zijn van de CliniCLowns waar informatie verkregen kan worden en waar ook de TOET, de knuffelmuis van de clowns, gekocht kan worden. Ook de ambassadeur van deze regio zal aanwezig zijn die dag’, aldus Aarts.

 

In de stad worden op 14 september loten verkocht waarvoor Doesburgse ondernemers prijzen beschikbaar stellen. Kinderen kunnen gratis of tegen vrijwillige bijdrage geschminkt worden en er is een springkussen.

 

In veel winkels hangen inmiddels posters en staat ook een “spaarpot” voor vrijwillige donaties. Er zijn 600 inschrijfformulieren verspreid over de winkels in het centrum. Scholen en sportverenigingen zijn ook aangeschreven om mee te doen.