Na een bezoek aan waterbuffelboerderij Arns in het buitengebied van Zevenaar heeft Delikasa besloten om buffelproducten van deze streekleverancier op te nemen in het assortiment. De regionale buffelproducten zijn te verkrijgen bij Delikasa in de Kerkstraat.

 

Op de boerderij worden de buffels op diervriendelijke wijze gehouden in stropotstallen. In het voorjaar en de zomermaanden kunnen de buffels kiezen of ze naar buiten gaan, in de buitenbak, of toch liever binnen blijven.

 

De melk van de waterbuffels bevat meer calcium, is rijk aan omega 3 en 6 en bevat meer eiwitten, vitamine A en D.

 

‘Vanaf vandaag kunt u bij Delikasa terecht voor de buffelmozzarella in 3 soorten. De grote bol, de Bocconcini en de piccolini. De Bocconcini is geschikt voor spiesjes bijvoorbeeld in combinatie met een zontomaatje en een blaadjes basilicum. De piccolini past uitstekend in salades’, aldus Marja Aarts van Delikasa.

 

Aarst vervolgt: ‘Wij hebben de buffelfeta in 2 soorten. De buffaletta naturel en de buffaletta in olie en kruiden. Beiden smaken geweldig lekker en kunnen goed gebruikt worden in een salade’.

 

‘Als laatste hebben wij ook de buffelmetworst voor u. Deze worst heeft een geweldige smaak. Het vlees van de waterbuffels heeft een opvallend laag cholesterol en caloriegehalte. De worst wordt verpakt in papier in plaats van varkensdarm en is daardoor volledig varkensvrij’, aldus Aarts.

Delikasa