Doesburg geeft inwoners financiële begeleiding

De gemeente Doesburg laat weten dat het inwoners gaat helpen met het oplossen van schulden, het op orde krijgen van de administratie of het informeren over schulddienstverlening. De gemeente schakelt hiervoor PLANgroep.

 

Soms is een traject van schulddienstverlening niet nodig, maar kan het wel handig zijn om hulp te krijgen bij de eigen administratie, zo laat de gemeente weten. Iemand die helpt bij het op orde brengen en houden van de eigen administratie. Deze hulp kan geboden door een vrijwilliger Thuisadministratie. Deze vrijwilliger kan onder andere helpen met:

 • Aanleggen van een administratiemap;
 • De daadwerkelijke inkomsten en uitgaven in kaart brengen;
 • Maandbegroting maken voor overzicht;
 • Inventarisatie van alle schulden.

De vrijwilligers werken via PLANgroep en de gemeente Doesburg.

 

Wie denkt dat schulddienstverlening nodig is, kan zich aanmelden. Om te bepalen of schulddienstverlening op dit moment voor de aanmelder geschikt is, wordt gekeken naar:

 • Uw mogelijkheden om uw schulden aan te pakken;
 • Of u in staat bent om uw financiële situatie te veranderen;
 • De soort schulden;
 • De stabiliteit van uw inkomen
 • Hoe uw netwerk eruit ziet.

Wanneer u uw probleem zelfstandig aan kan pakken, kan de schulddienstverlener u tips geven om te voorkomen dat de situatie uit de hand loopt.

 

De schulddienstverlener probeert een regeling te treffen met de schuldeisers. Dit kost tijd en vereist de medewerking van alle partijen. De regeling heeft alleen kans van slagen als de deelnemer alle afspraken stipt nakomt, geen nieuwe schulden maakt en alle aflossingen op tijd doet. Tijdens de looptijd van de regeling moet de deelnemer veranderingen in inkomsten, baan, verhuizing enzovoort doorgeven. Medewerking van de deelnemer is van doorslaggevend belang. De regeling duurt drie jaar.

 

Als het niet lukt een regeling te treffen met schuldeisers, dan kan de deelnemer een beroep doen op de Wet Schuldsanering Natuurlijke personen (WSNP). De rechter beslist of de aanvrager in aanmerking komt voor deze regeling en kan de schuldeisers dwingen mee te werken aan een oplossing voor de schulden. Deze regeling duurt in de meeste gevallen drie jaar.

 

PLANgroep is te bereiken via doesburg@plangroep.nl en via 0313-481313.

1 reactie

 1. Frans van der Krul

  Zorg dat mensen niet in de problemen komen geef goede voorlichting, bv het project uitkomen met uw inkomen, nooit meer iets van vernomen, dit is Symptoombestrijding het bestrijden van klachten, zonder hierbij de oorzaak van de klachten weg te nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑