Kunstenaar Jean-Paul van Boxtel geeft zaterdag 19 februari een demonstratie bij Galerie Mouseion in Doesburg. Van Boxtel gaat de mogelijkheden demonstreren van het schilderen met een speciale acrylverf en bijzondere gels en mediums.


Kunstenaar en docent van Boxtel toonde al in zijn kinderjaren een grote liefde voor tekenen en schilderen. Om zich hierin verder te bekwamen, volgde hij twee opleidingen aan de Academie der Schone Kunsten in België. Sinds 1991 heeft hij ook zijn eigen kleinschalige academie.


Vanwege zijn expertise vragen producenten van schildermaterialen hem om workshops en demonstraties te verzorgen. Ook heeft hij zijn ervaringen gepubliceerd in twee boeken: ‘De Kracht van Acryl’ (2008) en ‘De Kracht van Kleur’ (2010).


De demonstratie zal in het teken staan van Artist Acrylic van Winsor & Newton en de gels en mediums voor acrylverf van Liquitex en Winsor & Newton. Van Boxtel toont de mogelijkheden van de materialen. Bezoekers zijn vrij om hem vragen te stellen over de materialen of een specifieke techniek.


De gedemonstreerde producten zijn die dag aan te schaffen met 25 procent korting. Het is ook mogelijk boeken van Van Boxtel te kopen en te laten signeren. Bij een boek ontvangt de koper een gratis paletmes ter waarde van 4,95 euro.


De demonstratie vindt plaats tussen 10.00 en 16.00 uur. De toegang is vrij. Vooraanmelding wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan via telefoonnummer 0313-438799 of via info@galeriemouseion.nl.