Literair kookboek Literalicious (ISBN 9789081887502) heeft de derde prijs tijdens de wedstrijd Gourmand World Cookbook Awards gewonnen. De derde prijs werd gewonnen in de categorie Best Food Literature Book. Zaterdag 23 februari was de finale in het Louvre Museum in Parijs. Het boek is gemaakt door de Doesburgers Koen de Groote en Tamara Verheij.

 

Literalicious verscheen september 2012 bij uitgeverij Lalito. Literalicious is een culinaire reis door acht Nederlandse romans, een verhalenbundel en een cultuurschets. Literalicious is een literair kookboek met prachtige fotografie en soms geïnspireerd op een scène uit één van de romans, vaak ook op een gevoel dat een verhaal bij de lezer oproept.

 

Tien chefkoks ontwikkelden de recepten voor een literair viergangenmenu. Zij lieten zich veelal aanmoedigen door de gastronomie en eetcultuur in de romans. Recepten en foodfotografie worden afgewisseld met korte essays over de rol van eten in de boeken.

 

Koen de Groote zorgde in het boek voor de tekst. Tamara Verheij tekende voor de fotografie. Literalicious is in de boekhandel verkrijgbaar in Nederland en België, of via www.bol.com.