De Wijkraad Binnenstad Doesburg houdt zaterdag 9 maart een actie om de wijk schoon te maken. Dit in het kader van de Landelijke Opschoondag, georganiseerd door de Stichting Nederland Schoon.

 

Elk jaar organiseert de Stichting Nederland Schoon de Landelijke Opschoondag. Heel Nederland helpt dan mee met het schoonmaken van de eigen wijk, buurt of omgeving. Samen opruimen van zwerfafval, ook al is dit van een ander, geeft een positief gevoel.

 

Daarom wil de Wijkraad Binnenstad Doesburg op 9 maart van 10.00 tot 12.00 uur met de inwoners van de binnenstad de handen uit mouwen steken. Basisschool Horizon Stad in het park, Meipoortwal 1 is het verzamelpunt waaruit wordt gestart. Daar is ook het nodige gereedschap aanwezig als plastic zakken, handschoenen, prikkers en voor de veiligheid en herkenbaarheid felgekleurde hesjes.

 

Na gedane arbeid is er op het verzamelpunt gelegenheid nog even na te praten met een hapje en drankje. Inwoners van de binnenstad die met de wijkraad willen opschonen kunnen zich vóór 5 maart aanmelden bij: info@wrbinnenstaddoesburg.nl.

 

Eerder liet Wijkraad Beinum al weten op 9 maart de wijk schoon te maken. Vanaf 10.00 uur wordt gestart bij basisschool De Wetelaar.