Aniek Bloemendaal en Lynn Kamphuis willen deelnemen aan de FISEC Spelen in Hongarije. De FISEC Spelen worden gezien als Olympische Spelen voor jongeren die nog op school zitten. De 15-jarige Doesburgse zwemtalenten zijn een actie gestart om geld in te zamelen om de kosten van de reis te kunnen voldoen.

 

Sinds 1947 worden jaarlijks in een Europees land de FISEC-spelen georganiseerd. Op de spelen komen 14- tot 17-jarige jongeren uit in de volgende sporten: atletiek, zwemmen, voetbal, zaalvoetbal, handbal, basketbal, volleybal, tennis en tafeltennis. In 1995 werd FISEC erkend door het Internationaal Olympisch Comité.

 

De beste sporters van Gelderland worden hiervoor gevraagd. ‘Je kunt het wel zien als een soort Olympische spelen voor jongeren die nog op school zitten. Elk jaar worden de FISEC-spelen in een ander land gehouden. Sport is bij uitstek het middel voor het bevorderen van respect en vriendschap onder de jeugd en een bijdrage te leveren aan een internationale samenleving. De FISEC-spelen 2013 worden gehouden van 5 tot en met 11 juli’, aldus Bloemendaal en Kamphuis.

 

Maar voordat de Doesburgse zwemtalenten mee mogen doen is het de bedoeling dat ze zoveel mogelijk paasstollen verkopen om de kosten van de reis te drukken. De prijs van een paasstol van 750 gram is 4,50 euro. De bestelling kan voor 10 maart worden geplaatst tijdens de trainingen in zwembad DenHelder. Rond 24 maart komen de paastollen binnen en worden de lekkernijen uitgedeeld.