PlusFit gevestigd op Het Mauritsveld in Doesburg start begin september voor de derde maal dit jaar met Gewicht op Maat, een programma waarbij individuele trainingen ervoor moeten zorgen dat deelnemers afvallen. Gemiddeld vallen deelnemers in tien weken tijd zeker 5 kilo af. Bewegen en voeding moeten individueel gericht zijn, vindt lifestylecoach en programmaontwikkelaar Joey Pelkman. ‘Het uiteindelijke doel van het programma is gewichtsbehoud en het creëren van structuur en regelmaat in beweging en voeding. Zo kan een deelnemer blijven werken aan zijn of haar gewicht in een prettige omgeving, waarin onzekerheden worden weggehaald’.


Tijdens de eerste groep dit jaar zijn flinke scores behaald. Zo was het totaal groepsgewicht bij de start van het programma 577,3 kilogram. Tien weken laten was dit 547,1 kilogram, ruim 30 kilogram minder. Dat wil zeggen dat de deelnemers gemiddeld 5 kilogram per persoon zijn afgevallen. Daarin is niet berekend dat elke deelnemer gemiddeld 2 kilogram aan spiermassa heeft gewonnen.


Pelkman: ‘Naast deze gegevens zijn de oude broeken uit de kast gehaald, want de centimeters vlogen er af. De totale tailleomvang van de groep stond bij de start op 656 centimeter en aan het eind op 619 centimeter. Dit wil zeggen dat iedere deelnemer gemiddeld 6 centimeter taille kwijt is geraakt in tien weken tijd’.


Het programma van Pelkman bevat testen, kennis van voeding en gerichte oefeningen om zo deelnemers handvatten te geven om aan hun doelstelling te blijven werken. Op 5 september staat de start van de derde ronde gepland.