Doesburg krijgt online marktplaats voor kortstondige hulp

Doesburg Helpt/We Helpen is een nieuw initiatief in Doesburg. Het is een online marktplaats voor het vinden van kortstondige hulp. De online marktplaats is te bereiken via een speciale link: https://gemeente-doesburg.wehelpen.nl/

 

‘We Helpen’ is een onderdeel van Doesburg Helpt. Instellingen en organisaties zoals de gemeente Doesburg, Vit, Caleidoz en Cambio/de Buurtacademie stimuleren het aanbieden van hulp door vrijwilligers. En een platform om de (kortstondige) hulpvraag kenbaar te maken, die niet via een professionele inzet kan worden gehonoreerd. Hiervoor is een team van vrijwilligers opgeleid om het matchen van vraag en aanbod persoonlijk te gaan begeleiden.

 

Op de website wordt om huishoudwerk en klusjes bij huis gevraagd, en worden klussen in huizen en tuinen aangeboden. Esther Bosgoed, bekend van de Buurtacademie, is een van de gangmakers van het project in Doesburg.


Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk Doesburg en Hotel Doesburg.

 

7 reacties

 1. Frans van der Krul

  En zo komen vele ondernemers weer aan gratis personeel en blijft de partiipatiewet kaartenbak vol inkomenszoekenden http://www.cooperatiewehelpen.nl/organisatie/leden/ WeHelpen is een coöperatie en opgericht door Achmea, Bureauvijftig, CZ, Menzis, PGGM, Rabobank, The Caretakers en VitaValley. Zij stimuleren het bieden van hulp en het helpen van elkaar via de website http://www.wehelpen.nl. Andere coöperatieleden zijn:
  Gemeenten, zoals Groningen, Enschede, Tilburg, Kollumerland, Best en Assen.
  Zorgverzekeraars, zoals coöperatie VGZ en Zilveren Kruis.
  Maatschappelijke organisaties, zoals Actiz, Hulst voor Elkaar, ContourdeTwern, Humanitas en de Lumens groep.
  Ambassadeurleden, zoals ANBO, TSN Thuiszorg en Stichting Present.

 2. Mevr. H.F. Steenbergen

  @Frans,

  WeHelpen-elkaar staat voor mensen die iets voor elkaar willen betekenen. Je hoeft niet iemand te helpen, maar je mag iemand helpen. Vraag en aanbod.

  Het heeft geen enkele manier te maken met gratis personeel.
  Heb je een vraag voor hulp wat door een andere instantie niet geboden kan worden of wil je iemand helpen (aanbod), dan kan je die stellen bij de vrijwilligers van WeHelpen-elkaar op maandagmiddag en donderdagochtend gevestigd op de Linie 4.

 3. Frans van der Krul

  Mevr,H.F. Steenbergen,
  Het betreft hier wederom een project van bovenaf gedropt die tot doel heeft mensen te helpen, wat hier ten grondslag aan ligt is,het was hiervoor betaald werk en er worden nu gratis werknemers(vrijwilligers) gezocht en dat noem ik gratis personeel,Als de overheid hiervoor geen geld meer voor over heeft, zal het wel niet meer nodig zijn volgens die overheid,en indien mensen dit nu gaan doen noem ik het naast gratis personeel ook nog verdringing van betaalde arbeid, zo doorgaan met gratis personeel en verdringing, komt er nooit meer betaald werk bij en helpen we met z’n allen de werkgelegenheid nog verder af te breken.

 4. Johan Wieles

  Wat is dat toch met elkander heloen op die marktplaats en hoe werkt het ? Stel ik heb 100.000 eurie op de bank staan kan ik dan een gratis tuinman vragen ?Of stel ik verdien boven modaal en ik zoek een schilder kan iemand me dan uit de brand helpen met schilderen ? Controleert men dus of de mensen eigen vermogen hebben ,hoeveel ze verdienen want anders lijkt het mij komt het neer op werkverdringing …

 5. Peter van den Broeke

  Ooknhier geldt dat “de soep niet zo heet gegeten wordt als hij wordt opgediend”

 6. Frans van der Krul

  Peter van den Broeke, Gazpacho?????????

 7. Peter van den Broeke

  Ook lekker, Frans! Goed idee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑