De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) houdt het Jaarcongres 2011 in de Achterhoek. Elf Achterhoekse gemeenten vullen samen het gastheerschap van het congres in, waaronder de gemeente Doesburg.In juni 2011 komen circa 3.500 bestuurders en ambtenaren uit heel Nederland twee dagen naar de Achterhoek voor het Jaarcongres van de VNG. Naast Doesburg wordt het gastheerschap verder verzorgd door Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Lochem, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek, Winterswijk en Zutphen.


Plaats van handeling is de Drufabriek in Ulft, maar heel Achterhoek gaat profiteert volgens Edwin Bomers van de Vrijetijdsondernemers Achterhoek van de komst van het congres. ‘Dit vormt een geweldige impuls voor de Achterhoekse economie die slechts een beperkte investering vereist. Het betekent een kapitaalinjectie van zon 1,25 miljoen euro. En wij hopen dat veel bezoekers nog eens terugkomen naar deze regio’, aldus Bomers op Streekgids.nl.


Hoe Doesburg exact gaat profiteren is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat het VNG-congres veel gratis publiciteit oplevert voor de regio. Regiovoorzitter Herman Kaiser hierover: ‘Dit is de kans om aan heel bestuurlijk Nederland te laten zien wat de Achterhoek in zijn mars heeft, zoals duurzame initiatieven, een innovatieve maakindustrie die over de hele wereld zaken doet en inwoners die als echte “noabers”  klaar staan voor elkaar’.