Doesburg staat op 224ste plaats in de ranglijst met beste gemeenten van Nederland. Ons land telt totaal 430 gemeenten. Absoluut pluspunt van Doesburg is de bereikbaarheid per auto. Dat, en meer, blijkt uit de gemeenteranglijst die het blad Elsevier deze week heeft gepubliceerd.


Naast de bereikbaarheid per auto staat Doesburg er ook goed op qua waardering voor de leefomgeving, het historische decor, de nabijheid van huisartsen, nabijheid van arbeidsplaatsen en de nabijheid van horeca.


Minder goed wordt gescoord op de onderdelen; nabijheid onderwijs, nabijheid ziekenhuis, aantal tandartsen, verkeersveiligheid en bereikbaarheid per trein. Zeer matig is de score op de onderdelen; welstand, werkloosheid en digitaal loket.


De omliggende gemeenten Bronckhorst, Rheden en Zevenaar staan hoger op de ranglijst. Bronckhorst staat op plaats 189, Rheden op 23 en Zevenaar zien we terug op plaats 131.


De beste gemeenten van Nederland is volgens Elsevier Naarden. Gevolgd door de buurtgemeenten Bussum en Hilversum. Zeist staat op nummer vier en vijfde is Laren. Voor jongeren is de top-3; Amsterdam, Groningen, Utrecht.