Doesburg sluit contracten af met zorgaanbieders

Wethouder Bollen heeft namens de gemeente Doesburg de contracten ondertekend voor de levering van de ‘hulp bij een gestructureerd huishouden’ met een drietal zorgaanbieders. De contracten zijn afgesloten met Attent Zorg en Behandeling, Thuiszorg Groot Gelre en STMG bv.

Bollen zegt zeer tevreden te zijn over de samenwerking met de aanbieders. ‘Wij hebben er alle vertrouwen in dat deze zorgaanbieders de gewenste kwaliteit voor ‘hulp bij een gestructureerd huishouden’ kunnen bieden. Dit zijn partners die met ons mee kunnen denken over vernieuwingen in de toekomst. Daarbij hebben wij de werkgelegenheid vrijwel geheel voor Doesburg kunnen behouden’, aldus Bollen.

Volgend jaar wordt gekeken of de ‘hulp bij een gestructureerd huishouden’ verder doorontwikkeld kan worden. Er zal worden gezocht naar een verbinding van de hulp bij het huishouden met diverse andere vormen van begeleiding en ondersteuning van inwoners. Dan zal ook onderzocht worden of het mogelijk is de maatwerkvoorziening die ‘gestructureerd huishouden’ nu is aan te passen en onderdelen daarvan als algemene voorziening aan alle inwoners aan te bieden.

Keukentafelgesprekken
De gemeente voert volgens eigen zeggen keukentafelgesprekken met alle inwoners die ‘hulp bij het huishouden’ ontvangen. Er wordt besproken wat men zelf kan doen en welke ondersteuning men nodig heeft voor een naar tevredenheid lopend huishouden. Ofwel een gestructureerd huishouden.

Een gestructureerd huishouden betekent volgens de gemeente dat er in het huis geleefd kan worden, er mensen ontvangen kunnen worden en van waaruit iemand mee kan doen in de samenleving. Een ‘gestructureerd huishouden’ is voor iedereen eigenlijk weer anders, maar betekent in het algemeen: een opgeruimde en functionele huiskamer, slaapvertrek, keuken en douche/ toilet. Mensen kunnen zelf kiezen welke zorgaanbieder men wil hebben voor deze hulp.

Aanbestedingsproces
De samenwerking met deze drie zorgaanbieders is voortgekomen uit een bestuurlijk aanbestedingsproces. Dit bestuurlijk aanbesteden is gebeurd aan de hand van ‘overlegtafels’.

Tijdens deze bijeenkomsten heeft de gemeente samen met de zorgaanbieders gesproken over de mogelijke uitkomst en de manier waarop dat behaald kon worden. Ofwel hoe ‘gestructureerd huishouden’ zo goed mogelijk georganiseerd kon worden voor een betaalbare prijs. Uiteindelijk is met drie van deze aanbieders een contract afgesloten. De overige twee aanbieders waar het traject van de bestuurlijke aanbesteding mee is gestart, hebben afgezien van deelname.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn Xycleservice, PlusFit DoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut Events, Dierendingen, LekkerszenZo, Restaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgHotel Doesburg en Slaapspecialist Ralph Klaassen.

2 reacties

  1. Theo Houkes

    Dit zullen wel de goedkoopste zijn veel voor weinig

  2. Frans van der Krul

    Daar gaan weer betaalde banen, Attent ontslaat personeel en deze medewerkers komen weer terug via werkervaringsplekken maar dan voor nop, dus verdringing wordt hier uitgelokt en hoezo steeds meer armoede?
    Dit kost de medewerker ca 400 euro per maand aan loon wat nu bijstand is geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑