Doesburg van start met Huishoudelijke Hulp

De gemeente Doesburg heeft op haar plan voor de besteding van de Van Rijngelden (Huishoudelijke Hulp Toelage) een positieve beslissing ontvangen. De gelden worden dit en volgend jaar aangewend voor het versterken van de werkgelegenheid in de huishoudelijke hulp. Dit door de Toelage in te zetten voor de huishoudelijk hulp voor mensen die dit niet of moeilijk kunnen betalen. ‘En dat is natuurlijk mooi’, aldus Peter Bollen wethouder van Doesburg, ‘zo snijdt het mes aan twee kanten’.

 

Nu de extra Van Rijngelden toegezegd zijn, gaat Doesburg in overleg met aanbieders van de huishoudelijk hulp om deze dichtbij te organiseren, zodat mensen die hulp nodig hebben dit zelf rechtstreeks met de zorgaanbieders kunnen regelen. Doesburg wil de huishoudelijke hulp als algemene voorziening bestemd voor elke inwoner organiseren. Op deze wijze wordt hulp op maat geboden, afgestemd op de vraag en situatie van de persoon. Elke inwoner kan gebruik maken van deze algemene voorziening. Inwoners betalen de gevraagde hulp bij de huishouding zelf of betalen een eigen bijdrage. Dit is afhankelijk van hun inkomen en past bij de eigen verantwoordelijkheid. Als de algemene voorziening niet voldoende is kan gekeken naar ondersteuning op maat.

 

Doesburg neemt zich voor om de verandering in de zorg op een geleidelijke manier in te voeren. Onder het motto een “Een veilige overgang naar 2015”, wordt er voor gezorgd dat niemand verrast wordt in de WMO ondersteuning die hij of zij nu ontvangt. Inwoners die momenteel gebruiken maken van de voorziening ’hulp bij het huishouden’ blijven dit tot 1 juli 2015 nog onveranderd houden. De gemeente neemt gedurende de eerste helft van het jaar met iedere klant contact op om samen en in afstemming met de zorgaanbieder te bepalen welke hulp nodig is en wat iemand eventueel zelf kan organiseren. Dat wil zeggen dat er wel een omslag komt, maar dat klanten wel een veilige overgang ervaren naar een eventuele nieuwe situatie.

1 reactie

  1. Frans van der krul

    Dit snap ik niet: past bij de eigen verantwoordelijkheid, waar ligt de eigen verantwoordelijkheid?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑