Doesburg verhoogt toeristenbelasting naar 1 euro

De gemeente Doesburg verhoogt de toeristenbelasting. Het tarief gaat van 0,86 euro per persoon per overnachting naar 1 euro. De belastingverhoging levert de gemeente een extra opbrengst van ongeveer 25.000 euro per jaar.


De verhoging van de toeristenbelasting gaat per 1 januari 2013 in. Voor dit jaar verwacht Doesburg ruim 140.000 euro aan toeristenbelasting op te halen. Wanneer per januari het tarief omhoog gaat, levert dat naar verwachting nog eens 25.000 euro op.


Eigenaren van een camping of hotel in Doesburg moeten toeristenbelasting betalen aan de gemeente. Ze dienen daarvoor het aantal gasten en overnachtingen te registreren.

9 reacties

 1. robert duis

  Waarom niet verhogen naar € 1.72?

 2. Sylvia Willems

  Hoe zit het met campers? Staan die helemaal gratis?! Nu de nieuwe camperplek op de Turfhaven zo’n succes is…….

 3. Ivo Gelsing RECRON

  Natuurlijk ook gemeenten hebben het moeilijk om hun huishoudboekje rond te krijgen. Maar met deze verhoging is Doesburg wel bezig het welbekende paard achter de wagen te spannen.

  Recreatiebedrijven heb het moeilijk, zeer moeilijk. Teruglopende overnachtingen en omzetten is de harde realiteit, in een markt met grote concurrentie en teruglopende bestedingen.
  Ruimte voor een beperkte verhoging van de kampeerovernachtings-tarieven zit er voor de recreatieondernemers dus niet meer in. Maar wat doet de gemeente Doesburg!!: die verhoogt!!! de overnachtingsprijzen.
  Voor de gemeente Doesburg geldt blijkbaar een ander marktprincipe: wanneer de vraag terugloopt verhogen we de prijzen. Rare jongens die gemeentebestuurders.
  Het eindresultaat zal zijn dat er door minder overnachtingen nog minder toeristenbelasting zal binnenkomen; ondanks de onbegrijpelijke verhoging van de toeristenbelasting voor 2013.

 4. Yvonne Irving PvdA

  De PvdA heeft een pleidooi gehouden om de belasting voor komend jaar niet te verhogen maar de volgende keer verschillende tarieven voor camping,jachten,hotel,campers te gaan heffen. Dit is in veel gemeenten al het geval. Gemiddeld betaald men voor een campingovernachting in Nederland 77cent. Doesburg gaat daar behoorlijk boven zitten.Overnachtingen zijn geen eenhapsworst! Helaas waren wij de enige die tegen stemden! Doesburg wil het toerisme stimuleren, dat staat haaks op het verhogen van de toeristen belasting.

 5. Frans van der Krul

  RECRON geeft aan dat een verhoging van de toeristenbelasting met name de goedkopere accommodatievormen (campings, groepsaccommodaties, goedkopere bungalows) keihard zal raken. De gemeente Doesburg moet fors bezuinigen, of anderszins meer geld binnenhalen. Een van de voorstellen is het verhogen van de toeristenbelasting.
  Kijk met een effectstudie naar gevolgen van dit beleid, ga daarna in gesprek met de branche om te bekijken op welke wijze deze mee kan werken aan een oplossing.Samen werken zou een mooi advies zijn.

 6. robert duis

  Ivo Gelsing (Recron)en Yvonne Irving:

  Doesburg gaat € 1.00 vragen voor de toeristenbelasting per dag per persoon. Dat is dus € 0.23 hoger dan het landelijk gemiddelde en nu gaat U mij (ons) vertellen dat:

  “Dat dit een “onbegrijpelijke” verhoging is”.
  (Doesburg € 0.14 hoger).

  “Dat Doesburg daar behoorlijk boven gaat zitten”.
  (Doesburg € 0.23 boven het landelijk gemiddelde).

  “Dat die Gemeentebestuurders maar rare jongens zijn”.

  Dus het teruglopen van toeristen in Doesburg is afhankelijk van een verhoging van € 0.14 en van € 0.23 boven het landelijk gemiddelde?

  Dat gelooft U hopelijk toch zelf niet!

  Denkt U even aan de prijs van een liter BENZINE.

 7. robert duis

  Geachte Heer Richard Kok,

  Gefeliciteerd met de nieuwe, stemmingsvolle FOTO van de binnenstad van de STAD DOESBURG, als “Visite-kaartje” op de Home-Page van Uw website: “www.DoesburgDirect.nl”.

  Over aantrekkingskracht van Toeristen gesproken!?

  Deze foto zal zeker kunnen bijdragen tot het vergroten van de aantallen toeristen, zelfs met een toeristenbelasting-verhoging tot € 1,00.

  Rest ons dus nu deze website nog bekender te maken – bij voorkeur, ook buiten de regio.

 8. Richard Kok

  Dag Robert,
  Uit het recente onderzoek van DoesburgDirect.nl bleek dat 1 persoon vond dat de headerfoto aangepast moest worden. Dus dan doen we dat 😉

 9. robert duis

  Beste Richard Kok,

  Dank daarvoor. Een ongelofelijke verbetering!

  Om te beginnen: Ik denk dat de heer Richard Kok “himself” het OOK wel met mij eens geweest zal zijn?

  Misschien de moeite waard nu eens te vragen aan het lezers-panel:

  “Vindt U deze foto van de binnenstad ook niet veel mooier – en geschikter voor de website dan de sombere vorige foto?
  Een foto…..die mij deed denken aan de steden in Oost-Duitsland en dan ook nog VOOR de VAL van het IJzeren Gordijn……:-))))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑