In het filmhuis van Doesburg wordt op zaterdag 10 november om 14.00 uur de kinderfilm ‘Een weekje weg’ gedraaid.


Tijdens een weekendje op het platteland neemt Cathy de proef op de som en sluipt stilletjes weg in het woud. Haar afwezigheid blijft schijnbaar onopgemerkt. Alleen in het bos voelt Cathy zich zoals Robinson Crusoë: ze moet eten zoeken en bescherming tegen noodweer en wilde dieren. Ze bouwt een hut, speelt met een hond, vangt een vis en proeft een handvol wormen. Dwalend tussen kreupelhout en struikgewas vertelt ze honderduit over haar indrukken en gevoelens.


De sfeer van een sprookje wordt gevat in een modern verhaal over een kind van drukbezette ouders. Olivier Ringer: “Dit is een verhaal over Cathy’s ontdekking van de kleine mirakels van het leven en de magie die je kan vinden in de gewone dingen en in de natuur.”


De film is voor kinderen vanaf 6 jaar en is Nederlands gesproken. Kinderfilmorganisatie De Teil draait de film in het Meulenhuus, Bergstraat 48, in Doesburg. De toegangsprijs is €3,00 met limonade en een versnapering in de pauze. Meer informatie is te vinden op http://teil.badhuis-doesburg.nl