Doesburg: ‘volg @stopinbraak op Twitter’

De gemeente Doesburg adviseert inwoners van Doesburg om het Twitteraccount @stopinbraak te volgen. Via dit account wordt informatie verspreid over woninginbraken zoals tips om inbraken te voorkomen, informatie over waar inbrekers actief zijn en informatie over hoe inwoners zelf een bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen en terugdringen van het aantal woninginbraken.

 

Woninginbraken in Nederland is een veelvoorkomend en toenemend fenomeen. De gevolgen voor de gedupeerden zijn groot. Mensen raken niet alleen hun waardevolle spullen kwijt, ook het gevoel van veiligheid in de eigen woning krijgt een knauw. Reden voor de gemeenten Rheden, Doesburg, Rozendaal, het Openbaar Minsterie en de politie om gezamenlijk de woninginbraken tegen te gaan.

 

Onder het motto @StopInbraak is door de vijf partijen een gezamenlijke campagne gelanceerd. Centraal in de campagne staat het twitteraccount @StopInbraak. Via dit account wordt informatie verspreid over het onderwerp woninginbraken. Denk aan tips om woninginbraken te voorkomen (preventie), informatie over gebieden waar inbrekers actief zijn (zogenaamde ‘hotspots’), feiten en cijfers van politie en justitie, en overige informatie hoe inwoners zelf een bijdrage kunnen leveren aan het voorkomen en terugdringen van het aantal woninginbraken.

 

De vijf ketenpartners Rheden, Doesburg, Rozendaal, het Openbaar Ministerie en de politie geloven in het succes van een integrale aanpak van woninginbraken. Ieder levert vanuit zijn eigen positie een bijdrage. Doel van de aanpak is een afname van het aantal woninginbraken in de regio. De vijf partijen roepen inwoners op om het nieuwe twitteraccount actief te volgen.

 

 

 

2 reacties

  1. Wil van Dooren

    en voor mensen zonder twitter??? hoe worden die op de hoogte gesteld?? men gaat er maar vanuit dat mensen overal aan mee doen of moeten doen. dit soort info kan ook via een folder, ja dat kan echt via een folder u weet wel een papiertje die huis aan huis wordt bezorgt in Doesburg…

  2. Richard Kok

    Je hoeft niet zelf een twitteraccount te hebben om de berichten op Twitter te volgen. Tik http://www.twitter.com/stopinbraak in en je ziet de berichtgeving. Een stuk sneller, effectiever en milieuvriendelijker dan al die folders in de bus. Die worden doorgaans toch niet of nauwelijks gelezen. Ik vind het een goede keuze van de gemeente om een snel en effectief medium als Twitter in te zetten om aandacht te vragen voor inbraakpreventie en om snel inbraakdaders te kunnen vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑