Doesburger Rob Duis wint landelijke jazzwedstrijd

De Doesburgse kornettist en bandleider Rob Duis, onder andere bekend als initiatiefnemer van Doesburg Jazz, is winnaar geworden van Solo over Softly, een wedstrijd van Jazzworks Eindhoven. Duis werd tot winnaar uitgeroepen voor zijn geïmproviseerde solo op het nummer Softly As In A Morning Sunrise van Oscar Hammerstein en Sigmund Romberg.

De opname, die Duis maakte op een iphone, is te beluisteren op Soundcloud. Tijdens de afgelopen kerstdagen werd volop geïmproviseerd door de deelnemers aan de Eindhovense improvisatiewedstrijd.

Rob Duis, de man achter de jazzcafés in Gasthuiskerk Doesburg en de initiatiefnemer van Doesburg Jazz, was een van die deelnemers. De Eindhovense jury was onder de indruk van Duis’ muzikale kunnen en selecteerde zijn inzending als de beste.

Hammerstein en Romberg schreven Softly as in a Morning Sunrise in 1928 voor de operette The New Moon. Toen jazzklarinettist en componist Artie Shaw het nummer in 1938 opnam werd het een instant hit. Ook saxofonist Sonny Rollins en zangeres Abbey Lincoln tekenden voor legendarische opnamen. ‘Softly’ is tot de dag van vandaag een populaire jazz standard.

Rob Duis stond in februari met zijn funky jazzband Dr. Swingplanck geprogrammeerd in het muziekcafé van Gasthuiskerk Doesburg. Dat optreden is vanwege de lockdown geannuleerd. Er wordt gezocht naar een andere datum.

Oproep
DoesburgDirect.nl roept op om de komende tijd zoveel mogelijk online te bestellen bij de lokale ondernemers. Doe dat rechtstreeks bij de winkel zelf, zodat er geen afdracht aan tussenschakels plaatsvindt. Via Google is de website van nagenoeg elke winkel wel te vinden. Zie je niet direct een webshop, bel dan gerust naar de ondernemer om te overleggen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

4 reacties

 1. Iris van Daal

  GEFELICITEERD!!!!!
  Ik verheug me op een jazzweekend in Doesburg!!

 2. Robert Duis

  Hallo Iris van Daal,

  Dank aardige reactie.

  Op 12/13/14 November 2021 staat in de planning:

  “Ubbink Doesburg Jazz 2021”.

  Alles hangt af van de Corona – restricties wel/niet.

  Info beschikbaar bij het Comité o.l, van de heer Theo Maas.

 3. Piet Van Doleweerd

  las net over uw succes, gefeliciteerd hopelijk ook nog in goede gezondheid, groeten

 4. Robert Duis

  Hallo Heer van Doleweerd,

  Dank voor Uw felicitatie.
  Leuk dat U dat wellicht ergens in Brabant in de krant gelezen zult hebben?
  Het ging immers uit van JazzWorks – Eindhoven en dat is dichtbij Uw woonplaats.
  Hoop dat het ook goed gaat met U en Uw familie.
  Blijft Allen Gezond!
  Groeten Duis-Family.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑