‘Stoepbeleid’ zit Bloem-en-Kunst Doesburg dwars

Het click & collect-systeem voor winkeliers gaat vandaag in. Maar het is nog maar de vraag of het wel werkt voor winkeliers. Bij Bloem-en-Kunst Doesburg in ieder geval niet, aangezien de bloemist de stoep vrij moet houden.

Bloem-en-Kunst Doesburg valt niet primair onder de veranderende coronamaatregel omdat de bloemist buiten al bloemen mocht verkopen, maar kwam hieraan niet toe. ‘Wij als bloemist, mochten al buiten verkopen, maar dat is voor ons niet mogelijk gebleken, omdat wij van de gemeente minimaal 1,5 meter op de stoep vrij moeten houden. Omdat wij verse bloemen zouden moeten inkopen, is het risico voor ons te groot. Ook omdat alles wat wij maken uniek is, en dus geen standaard boeketje op de website kan zijn om click en collect te kunnen doen’, laten Satyama en Narayano van Bloem-en-Kunst Doesburg, gevestigd in de Kerkstraat 34, weten.

Begin februari kondigde premier Rutte aan dat winkels vanaf 10 februari het zogeheten click & collect-systeem kunnen invoeren. Dit betekent dat de klant vooraf per telefoon of internet een bestelling plaatst, en deze enkele uren later op een afgesproken tijdstip bij de winkeldeur kan ophalen. Toegang tot de winkel blijft verboden en volgens Rutte voorkomt het systeem dat er onnodige druktes ontstaat in winkelstraten.

Bloem-en-Kunst Doesburg richt zich nu op Valentijnsdag en heeft liefdevolle bloempakketten in de aanbieding. Tot donderdag 11 februari kunnen bestellingen worden geplaatst via 0313-410862 of bloemenkunstdoesburg@gmail.com, die op zaterdag 13 of zondag 14 februari bezorgd kunnen worden.

Oproep
DoesburgDirect.nl roept op om de komende tijd zoveel mogelijk online te bestellen bij de lokale ondernemers. Doe dat rechtstreeks bij de winkel zelf, zodat er geen afdracht aan tussenschakels plaatsvindt. Via Google is de website van nagenoeg elke winkel wel te vinden. Zie je niet direct een webshop, bel dan gerust naar de ondernemer om te overleggen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

1 reactie

  1. Corrien Olijdam

    “Gemeente biedt met webinar luisterend oor bij ondernemers”

    Dan maar hopen dat de gemeente doet wat ze “moet” doen in deze lockdown.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑