Gemeente trekt exploitatievergunning Faya Foroe terecht in

Burgemeester Loes van der Meijs van Doesburg heeft volgens een onafhankelijke bezwaarschriftcommissie de exploitatievergunning van Faya Foroe in de Meipoortstraat terecht ingetrokken. Dat meldt de gemeente.

Van der Meijs trok op 22 juli  2020 de exploitatievergunning van Faya Foroe aan de Meipoortstraat 29 in. Zij nam dit besluit op basis van een bestuurlijke rapportage van de politie. Uit de rapportage blijkt dat de horecazaak een rol speelt in een georganiseerd drugscircuit.

De ondernemer tekende bezwaar aan tegen het besluit. Dit bezwaarschrift is behandeld door een onafhankelijke bezwaarschriftencommissie. Deze commissie concludeerde in zijn advies dat het op 2 februari uitbracht, dat de burgemeester de vergunning terecht heeft ingetrokken.

De feitelijke exploitatie bleek niet in overeenstemming te zijn met de daadwerkelijke exploitatie, stelt de gemeente.  De constateringen in de rapportage van de politie zijn volgens een persschrijven van de gemeente dermate ernstig dat de belangen van de openbare orde, veiligheid, gezondheid en woon- en leefomgeving in het gedrang komen.

Burgemeester Van der Meijs: ‘Ik ben blij met de uitspraak van de bezwarencommissie. Uit de rapportage van de politie blijkt dat dat de ondernemer en zijn zaak  betrokken zijn bij druggerelateerde activiteiten. Dat vind ik onacceptabel. De inwoners van Doesburg moeten zich veilig kunnen voelen. Voor dit type ondernemer is in Doesburg geen plaats’.

Oproep
DoesburgDirect.nl roept op om de komende tijd zoveel mogelijk online te bestellen bij de lokale ondernemers. Doe dat rechtstreeks bij de winkel zelf, zodat er geen afdracht aan tussenschakels plaatsvindt. Via Google is de website van nagenoeg elke winkel wel te vinden. Zie je niet direct een webshop, bel dan gerust naar de ondernemer om te overleggen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    Geheel met de uitspraak eens, maar niet dat deze soort commissie “onafhankelijk” is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑