Het is telefonisch spitsuur bij Rootz Hair & Care in de Kerstraat woensdagochtend. De telefoon staat er roodgloeiend, nu kappers volgende week hun deuren weer mogen openen.

Gisteravond maakten Rutte en De Jonge tijdens een persconferentie bekend dat kapsalons vanaf 3 maart weer klanten mogen ontvangen. Dit is een van de versoepelingsmaatregelen vanwege het coronavirus.

Woensdagochtend liet Geert-Jan te Boekhorst van Rootz Hair & Care weten blij te zijn dat zijn kapsalon weer open mag. ‘We voelden het al een beetje aankomen, omdat er in de aanloop naar de persconferentie allerlei informatie werd gelekt in de media. Maar het is fijn om het dan ook daadwerkelijk te horen tijdens de persconferentie’, aldus Te Boekhorst woensdagochtend.

Hij is nog maar net uitgesproken of de telefoon gaat alweer. Veel klanten willen zo snel mogelijk geknipt worden, omdat ze al vele weken zonder een knipbeurt zitten.

Voor winkels was er minder goed nieuws tijdens de persconferentie. De winkels krijgen weliswaar een kleine versoepeling en mogen nu op afspraak klanten toelaten, maar blijven gesloten voor normale inloop en bezoek. Recent moesten winkels het doen met het zogeheten click & collect-systeem.

Voor horecabedrijven zit er nog geen versoepeling in. Restaurants en cafés blijven gesloten, ondanks het vroege voorjaarsweer. Een terrasbezoekje in de voorjaarszon op een van de prachtige Doesburgse terrassen zit er dus voorlopig niet in. Horecabedrijven zijn al vanaf oktober gesloten en lijken economisch het zwaarst getroffen door de coronamaatregelen.

Oproep
DoesburgDirect.nl roept op om de komende tijd zoveel mogelijk online te bestellen bij de lokale ondernemers. Doe dat rechtstreeks bij de winkel zelf, zodat er geen afdracht aan tussenschakels plaatsvindt. Via Google is de website van nagenoeg elke winkel wel te vinden. Zie je niet direct een webshop, bel dan gerust naar de ondernemer om te overleggen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China