Erepenning Doesburg voor echtpaar Van Blokland-Kuperus

Burgemeester Loes van der Meijs-van de Laar reikte op 24 februari de Doesburgse erepenning uit aan de heer Rokus van Blokland en mevrouw Marian van Blokland- Kuperus. Het echtpaar kreeg de erepenning als blijk van waardering voor hun jarenlange werk voor de Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek met museum, en hun inzet om deze te behouden voor Doesburg.

 De kleinste mosterdfabriek van Nederland is uniek in zijn soort. Het trekt al jarenlang vele nationale en internationale bezoekers naar onze stad. De laatste 40 jaar werd de fabriek en het bijbehorende museum gerund door het echtpaar van Blokland-Kuperus. Zij namen het bedrijf over van de ouders van mevrouw van Blokland-Kuperus. De mosterd- en azijnfabriek is inmiddels een begrip in Doesburg en omgeving.

En dat moet ook zo blijven, als het aan dit echtpaar ligt. Ze wilden niet met pensioen voordat zeker was dat de fabriek overgenomen werd. Afgelopen periode werd die droom werkelijkheid.

Burgemeester Loes van der Meijs- van de Laar: ‘De Doesburgsche Mosterd- en Azijnfabriek hoort bij Doesburg. Evenals het authentiek ingerichte mosterdmuseum. We zijn ontzettend blij met het werk dat het echtpaar van Blokland-Kuperus al die jaren heeft verzet en ook dat ze zich hard hebben gemaakt zodat Doesburg een echte mosterdstad blijft. Dit echtpaar verdient het om de erepenning van onze prachtige stad te dragen.’

 De erepenning van Doesburg werd voor het eerst uitgereikt in 1953, aan dr. J.H. van Heek voor zijn inzet voor de restauratie van De Waag. De huidige penning is in 2007 ontworpen door zilversmid en stadsgenoot Marcel Blok. Op de ene kant prijkt het wapen van de gemeente Doesburg, op de andere kant staan in reliëf de vestingwerken gegraveerd.

Oproep
DoesburgDirect.nl roept op om de komende tijd zoveel mogelijk online te bestellen bij de lokale ondernemers. Doe dat rechtstreeks bij de winkel zelf, zodat er geen afdracht aan tussenschakels plaatsvindt. Via Google is de website van nagenoeg elke winkel wel te vinden. Zie je niet direct een webshop, bel dan gerust naar de ondernemer om te overleggen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

1 reactie

  1. Arvid Ehlert

    Prachtig en volledig verdiend! Dank voor de samenwerking en wat fantastisch dat het jullie is gelukt een opvolger te vinden, zodat dit icoon van ons Does niet verloren gaat en wij de echte Doesburgsche mosterd kunnen blijven verkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑