Zomersluiting Doesburgse binnenstad definitief

De gemeente Doesburg meldt dat de binnenstad van 27 april tot en met 30 september van 11.00 tot 18.00 uur definitief op slot gaat voor auto’s en fietsers. Het gaat om het kernwinkelgebied en betreft de straten Ooipoortstraat, Meipoortstraat en Kerkstraat.

Dat brengt de gemeente vandaag naar buiten. De beslissing is volgens de gemeente genomen vanuit het plan Vitale Binnenstad en houdt in dat auto’s, fietsers en bromfietsen van 27 april tot en met 30 september van 11.00 tot 18.00 uur niet meer door de binnenstad kunnen.

Het plan Vitale Binnenstad is volgens de gemeente veelomvattend en is vastgesteld door de gemeenteraad. Een van de onderdelen is binnenkort al zichtbaar en betreft de seizoensafsluiting: vanaf 2021 kun je het kernwinkelgebied (Ooipoort-, Meipoort- en Kerkstraat) van Doesburg van 27 april t/m 30 september tussen 11.00 en 18.00 uur alleen wandelend in. De overige periode geldt dit alleen op vrijdag, zaterdag en zondag.

Behalve de sfeer komt dit vooral ook de veiligheid ten goede, stelt de gemeente. Buiten deze tijden kan er wel worden gereden in het kernwinkelgebied. Omdat fietsgebruik in de zomerperiode toeneemt, komen hiervoor in de plaats extra fietsstallingsvoorzieningen.

Vorig jaar vond er een proef plaats met het afsluiten van de binnenstad. De proef werd mede ingesteld om bezoekers voldoende afstand te kunnen laten houden vanwege de coronamaatregelen. Een deel van de ondernemers was hier niet blij mee, omdat ze vreesden dat de proef een permanent karakter zou krijgen. Nu heeft de gemeenteraad besloten om tot sluiting over te gaan.

Oproep
DoesburgDirect.nl roept op om de komende tijd zoveel mogelijk online te bestellen bij de lokale ondernemers. Doe dat rechtstreeks bij de winkel zelf, zodat er geen afdracht aan tussenschakels plaatsvindt. Via Google is de website van nagenoeg elke winkel wel te vinden. Zie je niet direct een webshop, bel dan gerust naar de ondernemer om te overleggen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

2 reacties

  1. Tonnie Jansen

    hoe word er gecontroleerd op fietsers en scooters die lak aan de regels hebben, vorig jaar werd er niet op de handhaving toegezien zodat fietsers/scooters ruim baan hadden.

  2. Alice Bolk

    Komen er dan nu ook voldoende plaatsen om je fiets /of scooter veilig te parkeren. En niet ingebouwd te worden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑