Meer capaciteit en laadpalen voor parkeerplaats De Bleek

De capaciteit van de openbare parkeerplaats De Bleek wordt verhoogd. Ook worden er laadpalen voor elektrische auto’s geplaatst. Bussen moeten voortaan parkeren bij de milieustraat bij zwembad Den Helder.

Om te voldoen aan een toenemende parkeerbehoefte wordt parkeerplaats De Bleek met circa veertig parkeerplaatsen uitgebreid. Deze extra parkeerplaatsen moeten voorkomen dat toeristen en bezoekers vaak tevergeefs op zoek gaan naar een parkeerplaats in de binnenstad.

De uitbreiding maakt onderdeel uit van het project Vitale Binnenstad. Dit project heeft als doel om de leefbaarheid en verblijfskwaliteit van de historische binnenstad met zijn smalle straatjes – en daardoor niet berekend op al het bezoekersverkeer – te verbeteren.

Maar ook wordt de uitbreiding aangegrepen om alvast ondergrondse voorzieningen aan te leggen voor laadpalen voor de elektrische auto, die gestaag in opmars is.

Wethouder Birgit van Veldhuizen stelt dat ook vorig jaar Doesburg een enorme trekpleister bleek te zijn voor veel bezoekers. ‘Met deze extra parkeerplaatsen houden we de binnenstad van Doesburg goed bereikbaar voor iedereen’, aldus Van Veldhuizen.

Een deel van de nieuwe parkeerplaatsen wordt aangelegd op de vier busplaatsen. Voor deze busplaatsen wordt een verkeersveilig parkeerplein aangelegd ter hoogte van de milieustraat aan Den Helder.

De bedoeling is dat buschauffeurs, nadat zij hun passagiers nabij de binnenstad hebben laten uitstappen, hier zolang parkeren. Ook wil de gemeente het in overleg met de VVV  mogelijk maken om vanaf de busplaatsen bezoekers in een ander vervoermiddel via een aantrekkelijke route de binnenstad in te geleiden.

Als alles meezit kunnen de nieuwe parkeerplaatsen eind april al in gebruik worden genomen, meldt de gemeente.

Oproep
DoesburgDirect.nl roept op om de komende tijd zoveel mogelijk online te bestellen bij de lokale ondernemers. Doe dat rechtstreeks bij de winkel zelf, zodat er geen afdracht aan tussenschakels plaatsvindt. Via Google is de website van nagenoeg elke winkel wel te vinden. Zie je niet direct een webshop, bel dan gerust naar de ondernemer om te overleggen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China

1 reactie

  1. Harrie Verhoef

    Ook wil de gemeente het in overleg met de VVV mogelijk maken om vanaf de busplaatsen bezoekers in een ander vervoermiddel via een aantrekkelijke route de binnenstad in te geleiden. En terug, neem ik aan. Dit lijkt me ook prettig voor de buschauffeurs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑