Rutger van Reysen heeft zijn tweede boek geschreven. Het boek ‘Het Tenue’ is een voetbalboek vol sappige verhalen. Van Reysen associeert er, aan de hand van voetbalkleding, lustig op los wat leidt tot anekdotes over voetbal, verlangens en ontluikende liefdes. Het is het tweede voetbalboek van Doesburger Van Reysen.

 

De hoofdpersoon in Het Tenue blikt aan de hand van zijn voetbaloutfit terug op zijn jeugd. Dit is een periode waarin het voor hem niet altijd even makkelijk was om net die gewilde schoenen of dat begeerde shirt te bemachtigen en als het al lukte bleek het onheil nooit ver weg.

 

Met de liefde is het al niet anders. Het zal niemand bevreemden dat de opgroeiende jongen geïnteresseerd is in het andere geslacht. Zijn ultieme doel daarbij is vaste verkering. Hij is er stellig van overtuigd dat zijn voetbalkleding hem bij dit streven van pas kan komen. Tot zijn grote verbazing blijkt dit geen abc’tje.

 

Het boek telt 144 pagina’s en is onder meer te koop bij Boek en Buro in Doesburg. Op de cover staat een dame afgebeeld uit Doesburg. Voor ieder verkocht exemplaar van Het Tenue wordt 1 euro overgemaakt naar het Jeugdsportfonds. Rutger van Reysen schreef eerder het boek De Adelaar Leeft, een boek over zijn favoriete voetbalclub Go Ahead Eagles.

Schermafbeelding 2013-05-15 om 20.20.45