De 19-jarige Doesburger Bart Klein Reesink is een actie gestart tegen het schrappen van de nachttrein van Arnhem naar Dieren met eindbestemming Zutphen. Door overlast zet de NS de nachttrein niet meer in. Daarmee dupeert de NS volgens de jonge Doesburger stappers die met het openbaar vervoer naar huis willen.


Samen met een 18-jarige kameraad uit Hall bij Eerbeek is Klein Reesink een Hyves-pagina gestart, zo meldt De Gelderlander op haar website. Gedupeerde stappers willen zich zo verenigingen in de hoop dat de NS overstag gaat. Die heeft echter al later weten dat het besluit vast staat.


De actiepagina is te vinden via http://treinarnhemzutphen.hyves.nl/. Daar is te zien dat er donderdagavond al ruim vierhonderd leden zijn van de actiepagina ‘Nachttrein Arnhem-Zutphen moet terug’.


De jonge actievoerders vinden het ‘ontiegelijke onzin’ dat hun geliefde staptrein (Trein 7695) op de zaterdag is geschrapt. Ze stellen dat zeker 90 procent van de passagiers zich netjes gedragen en zich niet bezighouden met vernielingen en agressief gedrag.


Moeten we nu tientallen euro’s gaan neertellen om een taxi te gaan bestellen, vragen ze zich hardop af. Of elke zaterdag ruzie maken wie de Bob moet zijn, luidt de vervolgvraag.


Of de actie ervoor zorgt dat de nachttrein weer ingezet wordt, lijkt gezien de houding van de NS er klein. Wel is duidelijk dat het veel aandacht oplevert. Diverse regionale kranten, websites en radiostations hebben inmiddels melding gemaakt van het protest van de jonge Doesburger.