Jeroen Brunsveld uit Doesburg is een actie gestart om geld te doneren aan de dierenbescherming en om arme mensen in het buitenland te helpen. Brunsveld houdt een inzamelingsactie van gebruikte sportschoenen. Doesburgers die mee willen doen kunnen hun gebruikte sportschoenen deponeren in een inzamelcontainer op De Veste 18 in de wijk Beinum.

 

‘Alle gedoneerde sportschoenen worden vervolgens herverdeeld op het gehele Funds2Orgs netwerk van micropartners in ontwikkelingslanden. Funds2Orgs helpt arme mensen om een eigen bedrijf te starten in landen als Haïti, Honduras en andere landen in Midden-Amerika en Afrika. De opbrengst van de schoenverkoop wordt gebruikt families in arme landen te helpen zoals het geven van onderwijs aan kinderen’, aldus Brunsveld.

 

Brunsveld is enthousiast over de sportschoeneninzameling. ‘We weten dat veel mensen  extra  schoenen in hun kasten  hebben staan  waar ze niks meer meedoen . Door het doneren van sportschoenen aan dit project, zullen de schoenen een tweede kans krijgen en een verschil maken in het leven van mensen. Ook helpt u met de gedoneerde sportschoenen de dierenbescherming die hiervoor een mooi bedrag kan ontvangen. Lokale organisaties die geïnteresseerd zijn in meer te leren over het uitvoeren van een sportschoenen inzameling kunnen kijken op de website van Funds2orgs.com, sportschoeneninzamelingproject.123website.nl’, aldus Brunsveld.