Popkoor InCtrl viert haar eerste lustrum met een feestelijk koffieconcert in de Gasthuiskerk, Gasthuisstraat 41 in Doesburg. Het concert is op zondag 1 maart en begint om 10.30 uur, de kerk is vanaf 10.15 uur geopend. De toegang is gratis.

 

Deze maand bestaat Popkoor InCtrl vijf jaar. Reden voor een feestje dat het koor graag samen met de mensen uit Doesburg wil vieren. InCtrl verzorgt daarom op 1 maart een klein maar gevarieerd concert dat bestaat uit drie blokken, afgewisseld met een pauze. Tijdens de pauzes kan het publiek vrij in en uit lopen. Het repertoire van dit lustrumconcert bestaat uit nummers van de afgelopen vijf jaar, aangevuld met nieuwe en eigentijdse popsongs.

 

InCtrl  startte  in 2010 in Muziekschool Dieren, maar al snel besloot het koor om onder de artistieke leiding van dirigent Esther ter Steeg zelfstandig verder te gaan. Met zo’n 45 leden is InCtrl in 2015 uitgegroeid tot een koor met een gevarieerd repertoire, van lichte pop tot zes-stemmig, van Make you feel my love van Adele tot Somenights van Fun. Het koor wordt begeleid door een combo.

 

InCtrl verzorgt elk jaar een aantal optredens in Doesburg: op Koningsdag, tijdens de kerstmarkt, bij de dodenherdenking of voor Doesburgse ouderen. Ook buiten Doesburg laat het koor volop van zich horen, zoals tijdens korenfestivals in Tolkamer en dit jaar nog in Hengelo, Overijssel. Het eerste eigen concert was in 2014, en op dit moment wordt hard gewerkt en gerepeteerd voor het tweede echte InCtrl concert, in maart 2016 in het Musiater in Zevenaar.

 

Na afloop van het feestelijke lustrumconcert is de foyer van de Gasthuiskerk voor het publiek geopend voor een kopje koffie of thee. Er is gelegenheid voor een vrijwillige gift.

Popkoor InCtrl