Een afvaardiging van de Doesburgse horeca heeft vanochtend Commissaris van de Koning van de Provincie Gelderland, John Berends (CDA), ontvangen. Het ging om een informeel gesprek, zonder agenda.

Berends trok ruim een uur uit voor het gesprek, dat plaats vond in Stadshotel Doesburg en waar vooraf geen bekendheid aan was gegeven. Aangeschoven waren Joost Smeltink (Stadshotel Doesburg), XinXin Hu (restaurant China), Roy Kappert (Stadsbierhuys De Waag) en Wendy Timmer (Gemeente Doesburg).

‘Het was een mooi gesprek’, laat Joost Smeltink desgevraagd weten. ‘Informeel en zonder zware agenda. De commissaris heeft naar ons geluisterd. Ik heb zelf aangegeven dat het goed is dat burgemeesters nu oproepen om thuis te blijven, maar dat dezelfde burgemeesters straks oproepen om juist weer lokaal te gaan kopen, eten en recreëren.’

Commissaris Berends maakt vandaag een ronde door de provincie en bezoekt diverse gemeenten. In de financiële maatregelen speelt de provincie momenteel nog geen rol. Overheidssteun voor ondernemers komt vanuit ‘Den Haag’ en van de gemeente. Wel is de kans groot dat de provincie gemeenten op korte termijn financieel gaat ondersteunen omdat de lockdown directe financiële gevolgen heeft voor gemeenten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.com, en Etos Doesburg