Doesburgse horeca verheugd over plannen afvalbeleid

De Doesburgse horeca heeft verheugd gereageerd op de plannen over het afvalbeleid in Doesburg. Volgens de branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) willen horecaondernemers de rolcontainers graag inruilen voor een ondergronds afvalsysteem.


Al langere tijd wordt binnen het horecaoverleg gesproken over oplossingen voor het bedrijfsafval van horecabedrijven in het centrum. Op dit moment wordt door de meeste bedrijven gewerkt met rolcontainers.


Vanuit hygiënische oogpunt en voorkoming van ontsierend straatbeeld willen de ondernemers deze containers graag inruilen voor een ondergronds afvalsysteem. Hierover is overleg geweest met Berkel Milieu, maar dat overleg is in afwachting van het Afvalbeleidsplan van de gemeente opgeschort.


‘Graag willen wij u meegeven dat het voorstel zoals dat nu in het beleidsplan van de gemeente Doesburg staat, door de horecaondernemers met enthousiasme is ontvangen en zij hopen dat deze plannen snel verder uitgewerkt zullen worden’, aldus Esther Roelofs, regioadviseur van KHN.


1 reactie

  1. Jaap

    Ik ken dergelijke systemen uit andere steden. Werkt prima in combinatie met een pasjessysteem. Let wel op de geluidsoverlast. Het zou met name voor de horeca niet fijn zijn als de toegang tot de systemen hierdoor na 22.00 uur onmogelijk wordt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑