Het project ‘Orgelkids’ vindt dit jaar in het najaar weer plaats. Doel is dat jeugd warm gaat lopen voor het monumentale Walcker-orgel in de Martinikerk. De leerlingen van de Doesburgse basisscholen nemen deel aan ‘Orgelkids’.

In oktober zal voor de tweede maal het project ‘Orgelkids’ voor de groepen 6, 7 en 8 van het Doesburgse basisonderwijs plaatsvinden. In 2017 organiseerden de Stichtingen Monumentaal Walcker-orgel en Doesburgse Muziekcultuur voor het eerst dit project, wat door de scholen positief werd ontvangen.

Om die reden besloten de organisatoren om het project voor de nieuwe lichting van de groepen 6,7  en 8 te herhalen. Samen met de leerlingen van De Horizon, De Wetelaar en Anne Frank gaan totaal ongeveer 250 leerlingen op ‘orgelzoektocht’. Deze tocht bestaat uit 4 onderdelen in oktober en november.

De eerste en tweede onderdelen spelen zich af in klassen zelf. Vanaf het derde onderdeel gaan de leerlingen naar de Martinikerk, waar 3 orgels van verschillende groottes staan. Marijke van den Nieuwenhuizen en de Doesburgse stadsorganist Wilbert Berendsen gaan het uit de lessen 1 en 2 in praktijk brengen. Dit gebeurt door de orgels te laten horen, van binnen te bekijken en zelf te spelen.

Het project wordt afgesloten in de Martinikerk waar acteur Frank Groothof en organist Kirstin Gramlich de voorstelling ‘De Tovenaarsleerling’ zullen opvoeren. In deze voorstelling staat naast de tovenaarsleerling het grote Walcker-orgel centraal.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekEtos Doesburg en Restaurant China