De Doesburgse journalist Anneke de Bundel is bij De Telegraaf in de race om een reis te winnen naar Berlijn, de stad waarover ze een artikel wil schrijven. Met behulp van onder andere inwoners van Doesburg probeert ze deze reis in de wacht te slepen.


Voor de Reiskrant van De Telegraaf wil ze graag een artikel schrijven over het leven van twee bejaarde inwoners van de Duitse stad, Karl (90) en Liesl (92). Een aan Schnaps verslaafd Berlijns echtpaar.


Geboren in de Weimar Republiek, daarna door de geschiedenis bestempeld tot Ossi’s, inmiddels wonen ze in Berlijn, hoofdstad van het verenigde Duitsland. Verhuizen deden ze nooit. Waarom zouden ze? Als je stil blijft zitten, komt de wereld vanzelf voorbij.


‘Ik wil een reis maken door het Berlijn van Karl en Liesl. Langs de Spree waar ze zwommen. Langs de Kolwitzplatz waar ze drinken. Langs Tempelhof dat in 1948 hun levenslijn werd’, aldus De Bundel op haar speciale webpagina.


Om in aanmerking te komen voor de reis heeft ze stemmen nodig. Heel veel stemmen. Daarom roept ze op om op haar geplande reisverhaal te stemmen om bij voldoende stemmen het verhaal over Karl en Liesl te kunnen schrijven.


Vanaf vandaag 26 oktober kan er nog zes dagen worden gestemd. Stemmers komen ook in aanmerking voor een prijs. De Telegraaf verloot twee KLM-tickets naar Rome onder de stemmers op www.reiskrantreporter.nl.


Anneke de Bundel was eerder dit jaar succesvol met het schrijven van een reisverhaal. Voor een bewerking van de Frele dame won ze de eerste prijs in het blad Reizen. Dit leverde haar een pakket reisboeken en deze publicatie op.