Sinterklaas komt op zaterdag 13 november aan in Doesburg. De pakjesboot met de Sint meert dan bij de IJsselkade aan om 13.30 uur. Voor alle kinderen in Doesburg heeft de Sint een brief geschreven die vandaag op de redactie van DoesburgDirect.nl belandde met het verzoek deze te publiceren.Madrid, 21 oktober 2010


Beste kinderen van Doesburg,


Wat een toestand, wat een toestand. Het is een chaos hier in Spanje. Eerst gaat de drukpers stuk van het Sint-Nicolaas inpakpapier. Deze is nog maar net gerepareerd, kookt de chocoladelettermachine over op de pas geboende vloer, alles onder de chocola. Er rennen allemaal pieten in hun werkkleding door elkaar heen. Van het paleis naar de Pakjesboot 12 en weer terug naar de voorraadkamers van het paleis. Allen met één doel, de pakjesboot moet volgeladen worden.


Maar, ach, wat maak ik me druk, over ruim een week varen we de haven uit op weg naar Nederland. Ja, kinderen dan komt het er op aan. De Pakjesboot 12 vol met kado’s en snoepgoed om op 13 november in Nederland af te meren.


Ook Americo voelt al dat er wat staat te gebeuren. Ieder keer als ik bij zijn stal kom drentelt óók hij heen en weer. Net alsof hij wil zeggen “Nou, Sint wanneer gaan we nou op reis naar Nederland”. Je ziet aan hem dat hij er zin aan heeft. Nou, trouwe viervoeter anders ik wel, ik sta ook te popelen om te gaan.


Eerst Harderwijk en dan gauw door naar Doesburg. Ik hoop dat meneer Jaap er weer is, met een spetterende show. En natuurlijk jullie, al die kinderen, met hun vaders en moeders / opa’s en oma’s, op die mooie IJsselkade, die ik vanuit de verte al kan zien en horen als jullie daar staan te zingen. En wie staat er bij het Gemeentehuis, ik hoorde dat burgemeester Luesink ziek is. Jullie horen het al het is ieder jaar weer spannend als ik naar Doesburg kom.


“Maar dat ik er zin aan heb daar kunnen jullie op rekenen”.


Tot gauw, en de groeten van,

Sint Nicolaas